17/02 Munka Ljungby Guld
Publicerad: Monday 09 July 2012

Brons till Simon/Simon i Öppna JEM par

Officiell hemsida| BBO-tidsschema | BBO

Simon Hult och Simon Ekenberg tog hem bronsmedaljerna i U21 klassen i öppna JEM par. Vann gjorde polackerna Wojciech Kazmierczak och Lukasz Witkowski före Tom van Overbeeke och Ricardo Westerbeek från Holland.

Grattis till bronset Simon och Simon!

I U26 var det dubbelt polskt itopp. Vann gjorde Alexandre Kilani och Aymeric Lebatteux före Michal Klukowski och Piotr Zatorski. Bronsmedaljerna gick till Kristoffer Hegge och Kristian Stangeland från Norge.

I Girlsklassen vann Sigrid Spangenberg och Magdalena Ticha från Holland, därefter var det dubbelt polskt igen med Danuta Kazmucha och Natalia Sakowska på silverplats och Aleksandra Jarosz - Izabela Weinhold på bronsplats.

Samtliga svenska placeringar, de som inte kvalade till finalspel spelade Presidential Cup:

Samtliga resultat

51 par deltog i mixed och det blev dubbelt polskt i toppen. Segrade gjorde Justyna Zmuda och Bartlomiej Igla före Joanna Taczewska och Piotr Zatorski, bronset gick till danska Signe Buus Thomsen tillsammans med Dennis Bilde.
Bästa svenska par blev Ida och Mikael Grönkvist på sjunde plats. Då de var bästa U21par fick de fina pokaler

Format
En ny klass har kommit till, mixed par, därutöver spelas i klasserna U21, U26 och flickklass.
Alla klasser är för nationella par, det är inte tillåtet att spela med någon från ett annat land.

Mixed Efter sju kvalificeringsronder om 10 brickor spelar de 16 främsta en final. Finalen spelas som barometer och skärmbord kommer att användas.

Övriga klasser: Efter fem kvalificeringsronder om 10 brickor delas fältet in i en A och en B-semifinal 50% i varje. I semifinalerna spelas ytterligare fem ronder om 10 brickor.
I U26 går 25 par från a-semifinalen samt 5 från B-semifinalen till final.
I U21 samt tjejklassen går 16 par från A-semin och 4 par från B-semin till final.
Finalen spelas som barometer och skärmbord kommer att användas.

Utslagna par spelar President Cup, där är tillåtet för spelare från olika länder att spela tillsammans och alla spelar i samma klass.

Rätt att delta
Medlemmar i bridgeförbund som är födda 1 januari 1987 eller senare i mixed, U26 samt tjejklass.
I U21 ska man vara född 1 januari 1992 eller senare.

I mixed spelar alla i samma klass, men efter tävlingens slut delas medaljer ut till topp tre i U26 samt topp tre i U21.

Startavgifter
Startavgiften är 100 euro/par för mixed och 150 euro/par för U26, U21 och flickklass.

Fyrbäddsrum: 55 euro/dag/person
Sovsal: 45 euro/dag/person (upp till 10 bäddar i varje rum)

Klädsel
För att få tillträde till spellokalerna måste alla bära den officiella namnbadgen som fås på plats. Tappar man bort badgen kostar det 5 euro att få en ny.
Alla spelare, kaptener och coacher ska bära tröjor med sitt förbunds logotype.
Alla förväntas vara respektabelt klädda samt fökja tävlingsledarnas instruktioner.

Personer som inte respekterar reglerna får först en varning.
Vid upprepande tillsägelser riskerar man att inte få tillträde till spellokalen.