I avsaknad av Bridgekontakt del 14

Sollefteå bridgeklubb har startat året med att genomföra Veteran DM med 18 par en mycket bra siffra.
Tävlingens överraskning måste tillskrivas Martin Legget och Kjell Dahlen som slutade på silverplats. Bra jobbat och roligt att se Martin och Kjell på klubben. Dom kommer åter på KM som ser ut att bli av trots lite svagt intresse av våra flitiga spelare.

Tråkigt att inte vår nybörjarkurs kunde genomföras. Endast 3 anmälda men dagen efter var det 3 till som visade intresse dock bör en kurs minst ha 12 deltagare men vi försöker att återkomma med ett nytt försök.

Det nya spelprogrammet för våren 2020 klubbas den 14/1 för att i efterhand godkännas på årsmötet ihop med verksamhetsplanen och budgeten. Några nyheter finns med i planeringen men vi får återkomma efter styrelsens beslut.
Sollefteås åtagande i vår är Mixed DM, hjälp till Backe med Backe spadern samt Silver laxen.

Min egna roll som både tävlingsledare och spelare har jag själv börjat fundera över. Det är svårt att både döma och hålla en viss struktur på en tävling och samtidigt koncentrera mig själv på spelet. Den som det inte är ärligt mot är min partner då mina tankar är på annat håll.
Personligen ser jag att det vore bra om fler ville gå vidare och bli tävlingsledare så att jag kunde lämna ifrån mig detta ansvar. Men just nu i hela distriktet finns det två personer som får döma en silvertävling och den andra personen närmar sig 90 år och med all respekt dömt många tävlingar dock på senare år endast på hemmaplan.

Sedan precis som i många sporter finns det många domare både bland spelare och publik Men det ska i ärlighetens namn sägas att bridgespelare i allmänhet är hyfsat bra på regler. Men bara när dom själva inte blir drabbade.

Själv ska jag göra ett försök i år om tiden räcker till att försöka genomföra en fortsättningsutbildning i stöttande syfte för distriktets tävlingsledare. Hur det går det får vi se så småningom.

Tack för mig!