I avsaknad av Bridgekontakt del 10

Sollefteå bridgeklubb har nu genomfört sin 80:e födelsedag. Många var gästerna som ville uppvakta på olika vis.
Åttioåringen var pigg och bjöd på fördrink och tilltugg redan vid ankomsten. Efter att presenterna hade mottagits berättade 80- åringen hur det varit under uppväxtåren från födseln 1939.
Svårt att hitta en bostad för den ständigt växande familjen. Än idag är detta ett problem men för tillfället finns en bra övernattnings lokal.

Sedan ville den pigge åldringen spela kort med sin stora familj och gästerna. Två av de yngre i familjen vann efter lite tur och vågat spel.
När kvällen vankades trodde de flesta att det var läggdags för gamlingen men icke sa Nicke. Nu bar det av till en av stadens restauranger med mat, sång och dryck. Sånger framfördes av en sångfågel ur familjen och en av gästerna drog några skamliga historier som inte lämpar sig i tryck. Födelsedagsbarnet lovade att hålla sig pigg i minst 10 år till.

Nu sedan kommer vardagen ikapp oss alla med en ny omgång av lagserien.
Lag Ann möter Lag Hans och ligger under med 19-0. Här talar det mesta för en för svår match för Lag Ann.
Lag Kjell möter Lag Tommy och leder med 23-0. Kjell har överraskat i två matcher och kommer troligen med sin form att göra det svårt för motståndarna.
Lag Marja tar sig ann Lag Marianne och här pekar det mot en jämn match trots att Marianne har 34-0 i bagaget.
Avslutningsvis möter Lag två+Två Lag Åsa. Tipset är oavgjort eftersom lag två+två leder med 13-0.

Tabellen ser ni på hemsidan efter två timmar när matcherna har slutat.

Klubben har även tagit sig an div 4 som är ett kval till allsvenskan. Tre lag från klubben ska försöka slå de tillresta lagen från Backe och Härnösand den 28 december. Men före dess har vi jultävlingar, lagomgång 4 samt en hel del dag och kvällsspel att se fram emot.

I kväll förlorar troligen Peter och Anja, om det inte är uppgjort i förväg.