Dag för dag - Dag 3

Vid morgonmatchen skiljdes agnarna från vetet. Den nuvarande toppkvartetten Juniorerna (23), Everfresh (23), Skalman (25) och Bromölla (25) sopade banan med sina respektive motståndare och betonade vilka lag som för tillfället fajtas om medaljerna.

Under dem i tabellen delade Scania Bridgekonsult och ABB Tomas relativt rättvist på poängen vilket skapade en lucka för båda lagen upp till toppkvartetten.

Dagens färdigspelade matcher (till och med rond 7) gav Juniorerna 23 och 16 vilket håller dem kvar på snittet 21,6 som fortfarande slår Billgren från år 2001. Med motståndarna Bromölla och Everfresh kvar kan det bli svårt att slå rekordet, dock tyder inte halvtidsresultatet (23 VP) i match 8 på att Juniorerna skulle ha slagit av på takten.

Frederic Wrang-Johan Sylvan håller formen och har efter sju kompletta matcher (tio spelade halvlekar) snittet 1,54 på IAF:en. Efter dem på listan hittar vi Niclas Warne-Tommy Bergdahl tätt följd av Peter Bertheau.

(Reds anm: Wrang-Sylvan tog in 3,26 i sista halvleken på lördagen för ett totalt snitt på 1,69. BBO-operatören undrade om de spelade med öppna kort.)

Efter första halvlek i åttonde och näst sista matchen leder Juniorerna fortfarande i ensamt majestät, nu med ofattbara 29 VP ned till tvåorna Everfresh. Efter stort underläge i sina respektive matcher är nu både Skalman och Bromölla 19 VP från silvret. Står sig halvtidsresultatet har Scania Bridgekonsult endast 4 VP upp till bronset, och med tanke på att 3:an och 4:an möts i sista matchen i morgon ser det plötsligt ljust ut för skåningarna.

Resterande tre halvlekar spelas under söndagen och prisutdelning förrättas ca 15.00.

Ställningen efter halva rond 8 är denna:

1.   174   Juniorerna
Olle Wademark-Jan Selberg, Micke Grönkvist-Daniel Gullberg, Frederic Wrang-Johan Sylvan.
2.   145   Everfresh
Arne Larsson-Tobias Törnqvist, Pia Andersson-Jim Nielsen, Göran Selldén-Anders Brunzell.
3.   126   Skalman
Krister Ahlesved-Jonas Peterson, Simon Hult-Simon Ekenberg, Tommy Bergdahl-Niklas Warne
3.   126   Bromölla
Peter Bertheau, P-O Cullin, Marion Michielsen, Mikael Rimstedt, Johan Upmark, Mikael Rimstedt
5.   122   Scania Bridgekonsult
Thomas Andersson-David Probert, Anders Wirgren-Johan Bennet, Jan Becklén-Rolf Bengtsson

Visa alla nyheter   |   Visa alla Dag för dag   |   Visa alla Matchens giv