Sammanfattning av Riksstämman 2015

För den mer torra, officiella rapporten från Riksstämman hänvisas till protokollet.
Den här rapporten är i vissa fall influerad av författarens åsikter Smile .

Ett sextiotal delegater, styrelsemedlemmar och personal samlades den 9/10 på Scandic Grand Hotell i Örebro för att på fredagen ha tematräffar avseende stämmans beslutspunkter för att stå väl rustade och förhoppningsvis färdigdiskuterade inför lördagens stämma.

I korthet…för det var en rekordkort stämma… kan det sammanfattas enligt nedan:

  1. Mats Qviberg är boss i två år till.
  2. Samma tre motioner som vanligt kom från Stockholm , som vanligt handlade det om att mer pengar skulle gå till elitspelarna. Som vanligt höll inte argumenten och som vanligt avstyrkte en stor majoritet motionerna.
  3. Ytterligare en motion , från Örebro, handlade om att bortalagen i Svenska Cupen skulle ha möjlighet att neka att spela hemma hos någon. Några delegater undrade (med all rätta) hur ett distrikt kunde skicka in motioner som handlade om detaljer i en tävlings tävlingsbestämmelser. Naturligtvis skall det inte vara en stämmofråga och det hela kändes lite lätt pinsamt. Motionen avstyrktes utan vidare diskussioner.
  4. Den sista motionen, från Västergötland, handlade om att man avseende SM-par ville ha en avtagande proportionalitet avseende antalet deltagare som går vidare till SM-semi. Här var stämman och styrelsen helt överens med motionsställaren och stämman tillstyrkte motionen som innebär att TK skall se över det nuvarande systemet och försöka hitta en ny smart lösning. Har någon några goda ideér får ni gärna maila dem till carl.ragnarsson@linkoping.se .
  5. Nya styrelseledamöter/suppleanter blev Ann Ohlsson, Tibro/ Erik Andersson, Bunkeflostrand/ Thomas Axenbratt, Ed samt Per Leandersson/Stockholm.
  6. Vera & Tore Enbarr blev ytterst välförtjänt utsedda till Årets Klubbledare. MK:s ordförande PO Eriksson delade ut pris och blommor.
  7. Lika välförtjänt fick Jan Malmström mottaga Jannerstensstipendiatet för sina insatser avseende juniorrekrytering.
  8. Jan Kamras avtackades av Mats Qviberg för en strålande insats under sina år i styrelsen.
  9. Bo Appelqvist rockade som vanligt i sin roll som stämmoordförande.
  10. Riksstämman beslutade att ge förbundet i uppdrag att göra en rejäl satsning inför RF:s stämma 2017 med målet att SBF skall bli antagna som fullvärdiga medlemmar.

Efter Riksstämman tog DTL-träffen vid, den rapporteras i en separat artikel.

/Roger Wiklund