Förnyat avtal med RF/SISU

SBF har från 1 april förnyat sitt avtal med RF/SISU vad gäller ekonomisupport. Förbundet har sen tidigare haft ett avtal som inneburit ett samarbete med Lisa Jansson (redovisningsekonom RF/SISU) i Örebro, där viss avlastning och stöd med bokföring, bokslut och fakturering ingått. Avtalet har haft sin grund i en kostnad för specifikt utförda tjänster samt en möjlighet till ytterligare rådgivning debiterad per timme.

Det nya omförhandlade avtalet innebär att vi utökar vårt samarbete med Lisa där avtalet innebär att vi har tillgång till ekonomisupport i tid, istället för specificerade tjänster. Avtalet ger en vidare bredd och flexibilitet samt att även löneadministration tillkommit.

SBF har fram till detta nya avtal även haft ett samarbete med en extern konsult, Marie-Louise Agelin, som enbart hanterat löneadministrationen. Detta samarbete upphör nu i april och i samband med det flyttas även vår löneadministration från plattformen Visma till Fortnox, vilket är den plattform vi använder för all vår övriga ekonomiadministration. Uppsägningen av Visma innebär även att vi avslutar en extra licens- och serverkostnad. SBF har haft ett mycket gott samarbete med Marie-Louise och tackar henne för allt det fina arbete hon genomfört genom åren.

RF/SISU är inte en vinstdrivande organisation utan har som syfte att stödja föreningar bl.a. med ekonomisupport för att bidra till att mer tid, energi och resurser kan läggas på kärnverksamheten. Det innebär att deras priser är mycket förmånliga.
För förbundet innebär det nya avtalet att vi fått en utökad ekonomisupport till en likvärdig kostnad (t.o.m. något lägre än tidigare). Det förnyade avtalet innebär även att arbetsuppgifter avlastas från förbundets anställda på kansliet, vilket ger ett större utrymme för arbetsuppgifter som är direkt relaterade till vår kärnverksamhet i stället.

Vi är mycket nöjda med de förändringar som avtalet innebär och ser fram emot ett fortsatt och nu utökat samarbete med Lisa, som redan idag är väl insatt i vår verksamhet. Lisa har dessutom nyligen blivit medlem i SBF, tillhörande klubb Örebridgen! Välkommen till oss, Lisa!

Suzanne Lemborn
Verksamhetschef, SBF