Styrelsemöten i Coronatider

För närvarande har våra distrikt och klubbar mycket svårt att kunna mötas för att hålla viktiga möten för den löpande verksamheten i vår organisation. Förfrågan har inkommit till SBF kring förslag på lösningar på detta för att exempelvis kunna hålla telefon- eller videomöten.

En gratislösning - Skype

Samtliga som ska vara med i mötet ser till att skaffa sig ett användarnamn till Skype och laddar hem erforderlig programvara. Efter det kommer ni efter att ha anslutit er till varandra via kontakter att kunna ha helt fria telefon eller videomöten under förutsättning att deltagarna har telefon och/eller dator. För videosamtal krävs så klart kamera.

För nedladdning och mer information se: www.skype.com.

En betaltjänst – Condore IP

SBF använder på förbundsnivå ett telefonsystem som heter Condore IP. En av våra tjänster är telefonmöten. Det hela är enkelt och de som ska ansluta sig ringer helt enkelt upp ett nummer på bestämd tidpunkt varpå alla har en kod som ska knappas in och sen är mötet igång.

Efter kontakt med Condore IP är de villiga att öppna upp klubb- eller distriktsabonnemang.

Detta är som sagt en betaltjänst och kostar 99:-/månad. En startavgift om 459:- tillkommer för att få igång abonnemanget. Inga kostnader för samtalen, när de sedan är igång.

Mer information om Condore IP kan fås via Mattias på 0346-650 653 eller här: https://www.condere.se/.

Övrigt

Det finns en uppsjö av andra varianter som ställer olika krav på vad användarna har för tillgänglig teknik och vad för önskningar som finns. En sådan för videomöten är https://www.zoom.us/ som också har gratistjänster. Vårt tips är om något av ovanstående alternativ inte anses vara bra nog, använd Google och sök annan lösning.

Lycka till!