Årsmöte Hallands Bridgeförbund

  • Ola Rimstedt och farfar Karl-Erik Eriksson
  • Ola Rimstedt och ordförande Leif Eskelid
  • Jan Malmström och Leif Eskelid
  • Karl-Erik Eriksson och Leif Eskelid

Den gångna helgen höll Hallands Bridgeförbund årsmöte i Bk Albrekts (Varberg) nyrenoverade lokaler. Det var riktigt trevligt att se ett sådant välbesökt årsmöte, här fanns representanter för i princip alla klubbar och runt 25-30 personer var på plats.

Mötet i sig löpte på i smidig takt och det enda som renderade diskussion var styrelsens förslag till avgiftshöjningar i samtliga DM-parkategorier. Här vände sig Bk Allians ordförande, tillika HBF:s fd ordförande Lars Hed emot styrelsens förslag och propagerade istället för en generell höjning av avgiften till distriktsförbundet. Efter en intressant diskussion valde mötet att gå på styrelsens linje.

I övrigt presenterade ordf. Leif Eskelid tillsammans med Malin Larsson HBF:s verksamhetsberättelse samt verksamhetsplan för de kommande åren.

Leif Eskelid omvaldes som ordförande under det kommande året.

Som sig bör valdes det även lite ledamöter till de kommande åren och nya i styrelsen blev Stellan Pettersson från Kvibille BS samt Inger Östenson-Träff från Bk Allians. Således nytillskott från en av de minsta klubbarna samt en representant från distriktets största klubb.

Avtackades gjorde Anders Nilsson från Bk Falkenberg (kunde inte vara på plats) samt Jan Malmström Bk Albrekts.

Årets Bridgehallänning har utsetts sedan början av 90-talet och det var väl ingen större överraskning att priset i år gick till Harplingetrakten. Lag Rimstedt fick priset och här innefattades även de fantastiska framgångarna Ola och Mikael Rimstedt haft under sommarens juniormästerskap. I år delade man ut två priser då även Bk Albrekts Jan Malmström förärades med utmärkelsen.

I övrigt delades det ut ett synnerligen välförtjänt förtjänsttecken, detta till Karl-Erik Eriksson som jobbat oförtrutet med bridge i över 40 år. Karl-Erik är ju även farfar till Cecilia, Sandra, Mikael och Ola Rimstedt och för artikelförfattaren står det nu klart vad forskarna menar när de säger att vissa gener hoppar över en generation på fädernet Smile

För vissa avslutades dagen med en mumsig bouillabaisse medan andra sedermera fortsatte med en TL- Steg 1 utbildning under ledning av Britt-Marie Warborn.

/Roger Wiklund