Introduktionskurs i Borlänge med fokus på juniorer

I våras berättade Borlänge BK om sin satsning på rekrytering. Läs här
Här kommer en rapport från nästa steg i processen.

Helgen 20-21 september hölls en bridgekurs i Borlänge där man fokuserade på juniorer.
Kursen hölls av Erika Rodin som rest dit från Stockholm.

Trots att deltagarantalet var färre än förväntat var det ändå ett engagerat gäng som dök upp och spelet var snabbt igång.

Deltagarna hade inga förkunskaper men satt redan efter en kort genomgång och övade på själva spelet. Efter några brickor introducerades en lätt sang-budgivning och övningar på att maska och att avblockera färger genomfördes.

Borlänge bridgeklubb bjöd alla på lunch och när eftermiddagen närmade sig sitt slut avslutade man för dagen för att sedan återuppta spelet nästa dag.

Under söndagen var det fokus på öppningsbudet 1 i färg och hur man svarar med trumfstöd. Flera speltekniksövningar genomfördes för att verkligen befästa kunskaperna från gårdagen. Det var alltså ett snabbt tempo som gällde under helgen. Fokus under helgen låg på själva spelet och hur man gör en spelplan, budgivningen hamnade därför lite i skymundan.

Bridgekursen hölls som sagt som en del i ett längre led i en juniorsatsning som Borlänge BK startade i våras. Mer om den kommer ni att kunna läsa i ett kommande nummer av Tidningen Bridge.
SBF är med och stöttar projektet genom bidrag ur juniorfonden.