Möte i Festivalkommittén

Festivalkommittén (FK) höll igår torsdag sitt första möte efter Riksstämman.

FK består av Calle Ragnarsson, Micke Melander och Tomas Brenning i tillägg till undertecknad som ordförande. OBS att vi bytt namn på kommittén för att understryka att det är just Festivalen som är kommitténs enda arbetsuppgift. Det kan komma att knytas fler nyckelpersoner till gruppen.

Många saker är under utredning, men en hel del beslut har tagits inför utskick av information och upplägg av Festivalsidan i början av november. Av redan fattade beslut kan några nämnas här:

• FK ombads (på Riksstämman, och efter inlämnande av ett flertal av olika distrikt stödda motioner) att utreda frågan om dam-SM i förhållande till veteran-SM och Chairmans Cup. Beslut togs att nästa år byta plats, så att dam-SM spelas fredag-lördag (24-25 /7) med instegsmöjlighet till CC, medan veteran-SM spelas söndag-måndag (26-27/7). FK vill köra detta byte 2020 för att genom de erfarenheter som kan dras och undersökningar bland spelare kunna se hur vi ordnar detta framöver.

• En ny tävling, ”Swedish Open Junior Pairs” anordnas fredag-lördag 24-25/7 med avslut i god tid före CC. Vi bjuder in max 15 utländska juniorlag och deltagandet är fritt, och även ”transnational” (dvs partnern kan vara av valfri nationalitet) samt gratis. Det blir dock inte ett officiellt svenskt mästerskap. För att juniorerna ska kunna vara på plats till tävlingsstart utökar vi det traditionella ”juniorboendet” och sponsrat boende för inbjudna lag till att omfatta även natten torsdag-fredag före denna nya tävling.

• För att bli inbjuden kommer vi att lägga in en förutsättning till utländska juniorlag att vara med i en juniorträning följande torsdag - 30/7 -(såvida man inte är kvar i CC) – det är veckan före junior-VM och såväl Sverige som andra juniorer har stort intresse av att träna sina lag.

• Första silvertävlingen (IMP-par) fredag em 24/7 ges ”förhöjt guldstänk” (dock samma antal brickor och på samma tider som övriga Festivalsilver) och vi kommer såväl att höja startavgiften som prissumman – överskottet går direkt in i landslagsfonden (2020 är ett år med flera internationella mästerskap).

Naturligtvis diskuterades och fattades en del beslut vad gäller bemanning och ansvar.

FK kommer att göra sitt bästa för att hålla Bridgesverige informerad om förberedelserna, men viktigast är förstås att vi får färdigt info-material i avsedd tid.

Vi ser fram mot att göra den fantastiska Festivalen minst lika bra som tidigare!

För FK
Martin Löfgren