RF - Riksidrottsmötet 2019

Helgen som var hade Riksidrottsförbundet sitt Riksidrottsmöte. SBF hade ju ånyo ansökt om medlemskap. Återigen blev det avslag på vår ansökan till RF såsom det också blev för tio andra förbund som ansökte om medlemskap. Inte heller gick det bra för Schackförbundet som försökte bli medlemmar av SISU, de fick märkligt nog avslag just för att de inte anses ha någon fysisk aktivitet, trots att vi är med där.

Däremot gick Riksidrottsmötet emot Riksidrottsstyrelsens förslag på avslag för Svenska Cheerleadingförbundet och de blev invalda som nya medlemmar.

Friskis & Svettis var annars den stora debatten som Riksidrottsstyrelsen föreslagit att få komma med som medlemmar. En stor debatt följde där många påpekade att de inte har någon tävlingsverksamhet vilket är en av grundkriterierna för medlemskap.

Det intressanta i detta är att F&S i princip kan anses vara medlemmar då de är anslutna via Svenska Friidrottsförbundet och har så varit under en mycket lång tid. F&S har cirka 540 000 medlemmar… Vad gäller beslut om F&S så hamnade det hela på återremiss till Riksidrottsstyrelsen, så även där gick riksidrottsmötet mot styrelsen.

För Svenska Bridgeförbundets del så kom ju strålande nyheter under förra veckan då RF äntligen beslutat att vi ska få tillgång till Idrott Online. Detta är ett redskap som kommer underlätta otroligt mycket för våra kursledare och administrationen kring bridgekurser.

Mer information om detta och vad som händer med RF frågan med tanke på att de ändrat om i sina regler följer under sommaren/hösten.