Amerikanska sommarmästerskapen Atlanta

Så var de amerikanska mästerskapen över för denna gång.
Det blev till slut Gawrys med Piotr Gawrys, Michal Klukowski, Pierre Zimmermann, Franck Multon, Geir Helgemo och Tor Helness som vann Spingold. De slog Rosenthal med siffrorna 131-98 i finalen.

Lag Bertheau slutade på 10:e plats i Roth open swiss teams och Leong på plats 36.

För att söka resultat på specifika spelare i samtliga tävlingar från Atlanta: se här

Officiell huvudsida| Resultat samtliga tävlingar | Sändningsschema BBO |
BBO | Spingold Laguppställningar |Spingold Bracket
I Spingold Bracket, klicka på knapp scorebord för att se resultat, i resultat navigerar man i överkant för att komma till nästa fas.

Söndag

Det blev en väldigt spännande semifinal där Gupta låg under med 68-7 efter första segmentet, man jobbade sig sedan tillbaka och hade en ledning med 2 imp inför det sista segmentet, tyvärr tog Rosenthal de imp de behövde och kunde till slut vinna med 136-134.

Den andra semifinalen vanns av Gawrys med klara 137-68, därmed får vi se Gawrys mot Rosenthal i finalen.

Tack till Nyström-Upmark för god underhållning och bra spel!

I lagtävlingen Roth open swiss teams har Bertheau med Bertheau-Wrang och Leong med Nilsson-Stokka gått vidare till finalomgången. Resultat Roth

Lördag

Efter att ha legat under i tre segment vände Gupta och kunde till slut vinna över tredjeseedade Fleisher med 152-147, starkt spelat!
I kväll väntar semifinal mot Rosenthal seedade som nr 10.
I den andra semifinalen möts Gawrys med bl a Helgemo-Helness och Tulin.
En nordisk uppgörelse i finalen vore trevligt!

Svensklagen Lebowitz, Bertheau, Leong, Fireman och Grönkvist har gått till semifinalomgång i lagtävlingen Roth open swiss teams. Resultat Roth

Fredag

Då har vi ett lag med svensk representation kvar i Spingold. Gupta med Nyström - Upmark slog ut Fireman med Wolpert, Michielsen, Rimstedt, Rimstedt och Cullin och spelar därmed kvartsfinal mot tredjeseedade Fleisher på fredag kväll.

Övriga kvartsfinaler:
Diamond - Gawrys
Tulin - Lall
Hyatt NPC - Rosenthal

Artikeln uppdateras en gång/dag under mästerskapets gång. Vi håller inte koll på alla tävlingar, men försöker hitta de svenska spelarna i ”höjdpunkterna” Life Master Pairs, Spingold, Wagar och Freeman.

Torsdag

När Spingold går in i 16-delsfinalerna har vi två lag med svensk representation vidare, tyvärr möter de också varandra.
Det är Gupta med Nyström-Upmark och Fireman med Wolpert, Michielsen, Cullin, Rimstedt, Rimstedt.

Fireman, seedade som nr 43 i startfältet låg under med 29 imp inför det fjärde och sista segmentet mot 11:e seedade Mittleman, de svenska spelarna gillade läget och kunde till slut vinna med 99-84.

Gupta tog greppet från start i matchen mot Schwartz och vann till slut med 183- 133.

Lag Lebowitz med Fredin förlorade en jämn mot 10:e seedade Rosenthal med 129 - 113 och är därmed utslagna ur tävlingen.

Cecilia Rimstedt, Sandra Rimstedt, Peter Bertheau och Frederic Wrang spelade Freeman mixed team Board-a-match men kvalificerade sig inte till final.

Onsdag

Damernas partävling Wagar är avslutad. Cecilia Rimstedt och Sally Meckstroth slutade på 4:e plats. Sandra Rimstedt slutade på den undre halvan.
Resultatlista

I Spingold har vi 4 svensklag kvar i tävlingen när vi går in i round of 32.
Det är garanterat att vi även har minst ett lag vidare till nästa steg då vi har ett ”svenskmöte” i denna rond när Gupta med Nyström - Upmark möter Schwartz med Hult - Ekenberg.
Lebowitz med Fredin möter 10:e seedade Rosenthal och Fireman med Wolpert, Michielsen, Cullin, Rimstedt, Rimstedt möter 11:e seedade Mittleman.
Bracket
Klicka på knapp scorebord för att se resultat, i resultat navigerar man i överkant för att komma till nästa fas.

Tisdag

Samtliga svensklag är vidare i Spingold. På tisdagen spelas fältet ned från 64 till 32 lag.
Klicka på scoreboard och sedan Spingold Knock Out Teams Round of 64 högt upp till höger för att se resultaten senare i kväll. Spingold

I Damernas partävling Wagar har vi två svenska spelare med till finalspel, Cecilia Rimstedt tillsammans med Sally Meckstroth och Sandra Rimstedt tillsammans med Lynda Nitabach.

Måndag

Det blev Michael Roche och John Carruthers som vann Von Zedwitz Life Master Pairs. På andra plats hittar vi första svenska par, Peter Bertheau och Frederic Wrang.
Övriga svenska placeringar:
7. Per-Ola Cullin - Antonio Palma
29. Cecilia Rimstedt - Mikael Rimstedt
Resultatlista

I eftermiddag inleds spelet i lagtävlingen Spingold där vi har svenskt deltagande i åtminstone 6 lag.
I skrivande stund: Nyström - Upmark i lag Gupta seedade som nr 6, Fredin i lag Lebowitz seedat som nr 23, Hult, Ekenberg i lag Schwartz seedade som nr 27, Bertheau, Wrang i lag Rhys seedade som nr 32, Stokka, Nilsson i lag Leong seedade som nr 35 och Wolpert, Michielsen, Cullin, Rimstedt, Rimstedt i lag Fireman seedade som nr 43.
Seedning Spingold

Söndag

På söndagen spelas finalen i Von Zedwitz Life Master Pairs. Cecilia Rimstedt - Mikael Rimstedt, Frederic Wrang- Peter Bertheau och Per-Ola Cullin - Antonio Palma spelar finalen.

Lördag

Cecilia Rimstedt - Mikael Rimstedt, Frederic Wrang- Peter Bertheau, Ulf Nilsson - Adam Stokka och Per-Ola Cullin - Antonio Palma har kvalificerat sig till semifinal i Von Zedwitz Life Master Pairs i Atlanta.

Atlanta 26 juli - 5 augusti

Amerikanska sommarmästerskapen spelas i Atlanta 26 juli - 5 augusti, tyvärr samtidigt som vår svenska Bridgefestival i Örebro denna gång.
Vi hoppas kunna följa resultaten i såväl Atlanta som Örebro och önskar alla spelare en fin vecka!

Vi kommer att ha en hel del svenska medlemmar på plats i Atlanta, alla finns inte listade här, men här kommer några av de som närvarar:

Fredrik Nyström
Johan Upmark
Peter Fredin
Peter Bertheau
Frederic Wrang
Björn Fallenius
Marion Michielsen
Per Ola Cullin
Ida Grönkvist
Cecilia Rimstedt
Sandra Rimstedt
Adam Stokka
Ulf Nilsson
Mikael Rimstedt
Ola Rimstedt
Simon Hult
Simon Ekenberg

Spelarna skämmer oftast bort oss med bra svenska placeringar i internationell bridge.
Vi hoppas och tror på nya svenska framgångar i Atlanta!

Spingold mm

Höjdpunkter under sommarmästerskapen är Life Master Pairs 27 - 29 juli, lagtävlingen Spingold 30 juli-5 aug, damernas Wagar 30-31 juli och Freeman mixed team Board-a-match 1-2 aug.

Lycka till!