Svenskt på andra och tredje plats i Lederer Cup

Fredrik Nyström och Frederic Wrang radar upp fina placeringar i stora internationella tävlingar.
Efter silvermedaljerna i Monaco följde man upp med en andra och en tredje plats i en av Englands mest prestigefyllda tävlingar, inbjudningstävlingen Lederer Cup i London.

De avslutade Zimmermann Cup tillsammans med Team Ventin på silverplats i fredags, 23 februari.
Det blev dock ingen tid för att fira utan det rusades till flyget för att spela i London lördag-söndag 24-25 februari.
Nyström spelade här med Dennis Bilde i lag Zia bestående av Zia Mahmood, Dennis Bilde, Fredrik Nyström, Kitty Teltscher och Jan Jansma medan Wrang spelade i lag Gold Cup med Gunnar Hallberg, Philip King och Andrew McIntosh.
Även Peter Bertheau spelade tävlingen, i lag De Botton med Dror Padon, Janet de Botton, Artur Malinowski, Thor Erik Hoftaniska och Tom Townsend. Samtliga lag

Poängberäkningen i Lederer Cup är lite udda då man tar en blandning av impresultatet och board-a-match för en totalpoäng om 50 vp/match. Poängberäkning. Det blir en del betydelsefulla beslut att ta för att avgöra varje bricka.

De svenska spelarna verkade inte ha så stora problem med det och efter nio spelade matcher blev det till slut en andra plats för lag Zia, bakom ett starkt spurtande Israel. Gold Cup slutade på tredje plats och De Botton slutade på sjunde plats.

Totaltabellen för de spelande paren toppades av Frederic Wrang och Gunnar Hallberg före Fredrik Nyström och Dennis Bilde Totalpoäng/par.

Här finns en bulletin med fullständiga resultat och bilder.