Lyckat juniorledarseminarium

Helgen 13-14 januari arrangerades ett tvådagarsseminarium för målgruppen juniorledare på Scandic Väst i Örebro. Några återbud pga sjukdom i sista stund gjorde att gruppen som deltog på seminariet decimerades till tolv.

Den stora nyheten för utbildningen var att förbundet kunde leverera en förtida upplaga av fortsättningen på juniorkurs ett och minibridgefoldern som kom under 2017. Det hela handlar om termin två och - Budgivningen i Bridge.

Detta betyder att det nu finns ett komplett material för de som exempelvis går in på skolorna för att bedriva undervisning vid elevens eget val. Materialet är unikt på flera sätt, exempelvis är det 5-5-3-3, det vill säga med femkorts högfärgsöppningar. Allt applicerat på att man ska kunna spela och träna med vem som helst på Internet… I övrigt finns det inte ett enda givdiagram enligt klassisk bridgemodell i själva utbildningen. Allt är illustrerat ur spelarens perspektiv vid bordet så att det ska vara så nära verkligheten som möjligt, se bild ovan.

I övrigt handlade juniorledarseminariet mycket om allt arbete som rör juniorbridge och skolbridge i synnerhet. Vi har ju flera orter i landet som just nu har väldigt lyckade resultat och utfall.