Sverige vann IMSA Elite Mind Games

I Huai’an, Kina, spelas just nu IMSA Elite Mind Games. Sverige vann för en liten stund lagtävlingen för damer som inleder tävlingarna och i laget spelade Cecilia Rimstedt, Göteborg, Ida Grönkvist, Stockholm, Jessica Larsson, Stockholm, Kathrine Bertheau, Täby, Sandra Rimstedt, New York och Sanna Clementsson, Malmö.

IMSA Elite Mind Games är en av de mest prestigefyllda tävlingarna som arrangeras i bridgevärlden, ett fåtal lag (fyra i varje klass) är förunnande att få vara med och göra upp om de stora prispengarna, ca 30 000 USD till det segrande laget. Det svenska damlaget kvalade in till denna inbjudningstävling efter att ha kommit trea vid VM i Lyon tidigare i år.

Våra Svenska damer lyckades besegra England i finalen, det England som vi under senare år så många gånger noterat knappa förluster mot. USA kom till sist trea och Kina fyra.

Finalen spelades om tre 16-brickors segment. Efter det första var ställningen 23-22 till Sverige, England tog över taktpinnen för att noteras vara i ledningen med 62-61 efter det andra segmentet. Men andra ord en helt jämn match där det inte fanns utrymme för några misstag. Våra svenska damer inledde det tredje segmentet på bästa sätt och hade efter nio brickor skaffat sig ett bra utgångsläge inför slutspurten då man ledde med 15 IMP och det var gissningsvis nöjda svenska åskådare som kunde följa dramatiken via BBO. Två olyckliga brickor i en följd ledde till att svenskorna betalade ut 23 IMP varvid laget plötsligt låg under igen med bara fem brickor kvar att spela av matchen. En rad bra svenska och mindre bra engelska avgöranden på båda borden ledde dock till att våra svenska damer kunde skriva in 12-12-3 och 7 IMP i pluskolumnen för att till sist vinna komfortabelt.

Noterbart är att det svenska damlaget ur bridgesynvinkel hade en rekordlåg medelålder om ca 29½ år och att det var debuten i större sammanhang för blott 17 åriga junioren Sanna Clementsson som ”normalt sett” spelar i juniorernas U21 lag.

Parallellt med damerna spelades också en herrklass. Där vann Frankrike över Kina i finalen och Bulgarien blev trea och USA fyra.

Våra svenska spelare kommer nu ägna de närmsta dagarna åt att spela par- och individuell tävling, där möjligheter finns att genom bra spel vinna ytterligare stora prispengar. Det hela avslutas fredag 15 december och du följer det hela via BBO och den officiella hemsidan.

http://db.worldbridge.org/repository/tourn/huaian.17/microsite/Results.htm