Ingen RF anslutning denna gång heller

I lördags behandlade RF anslutningar av ansökande organisationer på RF stämman i Helsingborg. Det var med blandade känslor man kunde lämna Helsingborg när facit av helgens övningar kunde noteras.

SBF har som bekant ansökt fyra gånger tidigare, aldrig tidigare har någon ens föreslagit oss till medlemmar. Nu hade vi flera som var beredda att gå upp och göra det och därmed ställdes för första gången frågan på sin spets och RF ombuden tvingades ta ställning huruvida Bridgeförbundet skulle bli medlemmar eller ej. En gissning är att vi fick 1/3 av rösterna, där 1/2 hade räckt. Det är dock så att majoriteten var tillräckligt tydlig för att man inte skulle begära en rösträkning. RFs avslagsförslag och argumentering är att vi inte uppfyller idrottsbegreppet, en fråga som kan diskuteras och debatteras länge.

Det hela var dock ett ordentligt steg framåt för bridgen och en fortsatt kampanj med utökat lobbyarbete för ett medlemskap är att det nog kan vara genomförbart till 2017 års Riksidrottsmöte, som kommer att gå av stapeln i Karlstad. Ett flertal riksstämmor och distriktsträffar har ju för SBF satt upp frågan om en RF anslutning som en av de viktigaste politiska frågorna som Bridgeförbundets styrelse ska arbeta med.

/Micke

Hela RF-mötet filmades.
Hanteringen av Bridgeförbundets ansökan kan ses från ca 5.23 in i sändningen.