Svenskt par kvalificerat för WWB final i Kina

  • Per Laving och Kerstin Ekdahl

Stockholmsklubben Norrorts Bridge brukar delta i Förbundets simultantävlingar ett par gånger i månaden och tyckte att det verkade spännande när de såg att vi gjorde reklam för världsbridgeförbundets största simultantävling World Wide Bridge Contest (WWB-Contest).

Marie Andrén berättar
- Det var med viss bävan vi anmälde oss till WWB-Contest, med massor av information på engelska, och inte helt lätt att begripa alla instruktioner. Men allt löste sig bra och Anna Gudge på ECats Bridge har varit tålmodig och bra på att besvara alla “dumma “ frågor….
Jag kan verkligen rekommendera fler svenska klubbar att prova på!

Under våren och försommaren var det åtta heat och den 8 maj när vi deltog var det 508 par i 35 klubbar i 10 länder. De två bästa från varje heat blev inbjudna till finalen i Beijing plus de två bästa treorna plus de två bästa från Afrika, totalt 20. Det visade sig att det var så många fler deltagande än förväntat så till slut blir det 24 par från WWB-Contest som får delta i finalen.

I Norrorts Bridge tävling var det 22 deltagande par.
Per Laving och Kerstin Ekdahl vann stort med 70,20%. Resultatet växte lite till 70,67%. Hur långt skulle det räcka?

Det var mycket spännande att följa resultaten som tickade in under natten. Resultaten från Asien, främst Japan, kom in först och Per och Kerstins resultat slog dem alla. De ledde även när alla Europas resultat kom in under natten och tisdag förmiddag. (inga amerikanska klubbar I detta heat)
Eftersom klubbarna av någon anledning hade ganska lång tid på sig att rapportera kunde vi inte vara säkra på att Per och Kerstin vunnit tisdag mitt på dagen och det visade sig att ett sent inrapporterat resultat innehöll ett bättre engelskt par…. Men eftersom de två bästa paren gick vidare till finalen i Beijing så var det stort jubel på klubben på tisdag kväll!

Nu väntar ett stort äventyr I Kina fredagen 22 till söndagen 24 september.
Det mesta är fixat, resa, visum, boende mm . Det som kvarstår är bla att fylla I WBF:s deklarationskort.
Boendet skulle vara av B&B standard, men visade sig vara på spelarhotellet, som har fem stjärnor!
Hotellet Smile

I finalen spelar de 24 paren från WWB-Contest + ytterligare minst 20 par från online-kval om en prissumma på totalt 20 000 USD

Vi önskar Kerstin och Per stort lycka till och hoppas på rapport och bilder från det stora äventyret.

Lycka till!