Juniorrekrytering i Vänersborg

Magnus Göranssons fond var med och bidrog ekonomiskt till arrangemanget där Vänersborgs BS bjöd in ungdomar att prova på bridge på Långfredagen.

Rasmus Gråberg rapporterar

Nio nyfikna ungdomar i åldrarna 8-18 år dök upp.
Undertecknad och Martin Isetorp förklarade vad bridge är och vad det är som gör det så spännande och unikt.
Förbundet och klubben presenterades, liksom några grundläggande regler i bridge för att kunna starta.
Fyra givar sangspel utan budgivning enligt provbridge-modellen fick inleda tävlandet och ungdomarna försökte ta så många stick som möjligt.
De väntade spänt på resultatuträkningen efter att ha fyllt i sina protokoll.

Efter prisutdelning och korv med bröd visade vi hur en riktig giv spelas med budgivning och efterföljande spelföring, för att visa hur även budgivningen bygger på kommunikation med partnern.
Ungdomarna ville fortsätta med sangspel utan budgivning och vi gav några strategiska tips till spelföraren och försvarsspelarna.
Fyra brickors tävling med ny prisutdelning följde.
Ungdomarna nöjde sig inte med det utan spelade sedan ytterligare fyra brickor för att testa sina färdigheter.

Ingen gick lottlös därifrån, även de båda åttaåringarna lyckades erövra pris i en tävling. Alla fick var sin kortlek. De fick även ett tackbrev med mer information om bridge och dagens första giv att träna mer på hemma och se hur många stick som de maximalt skulle kunna skrapa ihop.
Den vanligaste frågan efteråt var när vi skulle spela igen, och planen är att starta en kurs för dem på onsdagar, med förhoppning om att de även ska kunna få med några ytterligare kompisar.

I enkäten som de fyllde i efteråt var det bara positiva ord. 100% av dem ville veta mer om bridge och lika stor andel skulle rekommendera en kompis att prova på.

Rasmus Gråberg
Vänersborgs BF