Svenska framgångar i Sydafrika

Anders Morath och Sven-Åke Bjerregård har under ett flertal år skördat framgångar i Sydafrika. Carl Ragnarsson och Martin Löfgren åkte ner för spel i vintras och fick blodad tand, efter att ha vunnit lagtävlingen och kommit etta respektive trea i partävlingen. De återvände till Sydafrikas främsta tävlingar under kongressveckan 13-20 maj, som närmast kan jämställas med sydafrikanskt mästerskap.

Även bröderna Frederic och David Wrang fanns på plats.

Tävlingarna inleddes med en partävling över tre dagar med kval och final.
142 par deltog i partävlingen.

Frederic och David Wrang slutade på tredje plats, Anders Morath och Sven-Åke Bjerregård på fjärde plats och Carl Ragnarsson - Martin Löfgren på 14:e plats.
Resultat

Därefter följde en lagtävling med 52 deltagande lag, där Calle och Martin bildade ett helsvenskt lag med Sven-Åke och Anders, medan Frederic och David Wrang spelade ihop med sydafrikanska landslagsspelarna Alon Apteker och Craig Gower.

Lagtävlingen inleddes med två dagars kval i Gröna hissen-format som lag Bjerregård vann, därefter gick de åtta främsta lagen vidare till kvartsfinal.

I slutspelet hamnade ”Svensklagen” på varsin sida av bracketen. Efter att Bjerregård slagit ut Welland med Sabine Auken och Roy Welland i semin, och Apteker vunnit över ett av de andra topplagen, norska Stabell, kunde man konstatera att av åtta finalspelare var sex från Sverige!

Efter att ha legat under med 21 IMP i halvtid, lyckades lag Bjerregård via 75-2 i det tredje segmentet vinna tävlingen. Slutsiffrorna över de 48 brickorna skrevs till 137-81.

Den officiella hemsidan

Bracket för slutspelet finns här

GRATTIS!