BIT-projektet

Arbetet med nya hemsidan går vidare, något efter plan. Det kommer en ny release i december som bl a innebär en förändring av framsidan. Den kommer att bli snyggare och det skall bli en tydligare uppdelning mellan material för medlemmar och för andra. Vi kommer också att ha nyhetsblänkare och bättre genvägar till viktig funktionalitet, som direktlänkar till forumet och gamla hemsidan.

Vi fokuserar nu på några leveranser under första delen av 2015. Det kommer några stora förändringar, varav arbetet med ett nytt forum och att ta fram nya minisajter för klubbar och distrikt tillhör det viktigaste. Det kommer även att bli en skillnad på nyhetsflöde och kommunikationsflöde. Nyhetsflödet skall täcka sådana saker som händelser, inbjudningar och resultat samtidigt som kommunikationsflödet skall tillgodose behovet av en kanal för informationsspridning mellan organisationens olika delar – t ex från förbundet till distrikt och kubbar. Denna skillnad kommer att göra det enklare att hitta den information som är relevant och artiklar kommer att dra nytta av den olika hastighet som flödena har (nyhetslistan rullar på fort, men kommunikationsflödet är långsammare).

Vi kommer att försöka öka takten i att flytta gammalt material till nya sidan, så att det man vill ha finns tillgängligt direkt i den nya sajten. I takt med att innehållet på sidan växer kommer vi också att se över informationsstrukturen så att det blir enklare och mer logiskt att hitta material. Sökfunktionen är på nya sajten betydligt bättre än på gamla, så den skall man inte glömma bort att använda. Dock hittar den ju bara det som finns på nya sajten, eftersom den inte söker i den gamla, vilket är skäl nog att öka takten på flytt av material.

När de nya funktionerna för användarna är på plats kommer det tunga arbetet med de bakomliggande lösningarna, som medlemsregister, tävlingsmoduler samt mästarpoängs- och handikappberäkning. Det arbetet kommer sedan att pågå under resten av 2015. Vi vet redan att vi kommer att ha flera tankar om ny- och vidareutveckling med oss in i 2016, men vi måste först leverera enligt planen för projektet innan vi tänker på nästa steg.
Alla idéer dokumenteras dock för eventuell framtida utveckling och vi tar gladeligen emot synpunkter och förslag.
Skicka dessa till IT-kommitténs ordförande Pontus Silow på >>e-post