Juniorframgångar i Skandiaguldet

20 augusti spelades Skandiaguldet hos Munka-Ljungby BS. 32 par kom till start i tävlingen som spelades under ledning av TL Jan-Eric Larsson.

Visst uppstår det ett vakuum i kalendern vid tiden mellan bridgefestival och ordinare ligaspel.
Så resonerade vi i Munka-Ljungby Bridgesällskap och gjorde något klubben aldrig gjort förut. Vi bjöd in till en guldtävling.
Sponsorn Skandia hjälpte oss att krydda vår tillställning och var representerade hela dagen av Maria Christensson.
Närheten till E6:an gör att spelare från hela västkusten nådde vår lilla nordvästskånska landsbygdsort lätt, vi kunde också locka några av göingebygdens alla duktiga bridgespelare.

Tävlingen som ägde rum lördagen den 20 augusti hade 32 par som avverkade 62 brickor. Förhandsfavoriter var Peter Fredin och Arne Larsson och en extra krydda i startfältet gavs av de många juniorer som nyss hemkommit från junior-VM. De visade sig ha konserverat formen väl.

Ola Rimstedt spelandes tillsammans med pensionären Robin Björkstrand (27 år), visade tidigt i tävlingen att de ville vara med när det avgjordes. De låg stabilt runt eller över 60% genom hela tävlingen. Tvillingbror Mikael tillsammans med unga Sanna Clementsson började också dagen bra, för att falla tillbaka lite under mitten av tävlingen. En spurt mot slutet av dagen gav dem till slut en silverpeng. Detta då de i sista ronden lyckades hålla undan från ett annat vilt spurtande juniorpar Simon Ekenberg och Linus Dahlström som slutade trea. Tredje platsen delades med David Bryder och Yan Lager.
De sistnämnda får väl dela sinnestämningen Robin delgav i tacktalet. ”Det är var första gången man känner sig som pensionär på prispallen.”

Grattis!

Topp fem

Plac Namn Poäng
1 Ola Rimstedt
Robin  Björkstrand
1098
2 Sanna Clementsson
Mikael Rimstedt
1062
3 Simon Ekenberg
Linus Dahlström
1055
3 David Bryder
Yan Leger
1055
5 Arne Larsson
Peter Fredin
1048

Fullständiga resultat