Nybörjarträffen 13-26 april 2015

Nybörjarträffen är ett viktigt led i uppföljningen av kursverksamheten, så vi hoppas att er klubb ställer upp och arrangerar ett heat för era nybörjare.

För många nya spelare är Nybörjarträffen den första riktiga tävlingen. Dessutom får man jämföra sig med hela landet och vi tror det blir en spännande upplevelse för era nytillskott.

De mest framgångsrika paren får även en flygande start i sitt samlande av mästarpoäng, då bronspoäng förutom i klubbheaten även delas ut för de 17 bästa paren på Sverige-bästa-listan.

Nybörjarträffen spelas någon gång under tiden 13 - 26 april 2015.
Alla klubbar anslutna till Förbundet Svensk Bridge är välkomna att delta i tävlingen. Nybörjarträffen spelas som simultantävling över 18 brickor, vilket innebär att man spelar samma givar på alla klubbar. Omkring 400 par brukar vara med. Klubben avgör själv vilket datum inom perioden den önskar spela. Minst antal deltagare/arrangör är 4 par.

Tävlingen Nybörjarträffen är öppen för alla som gått eller går en nybörjarkurs som startat tidigast 2013-07-01 och är medlemmar i Svenska Bridgeförbundet.

Till tävlingen finns souvenirhäften att beställa från Svenska Bridgeförlaget. Häftena innehåller alla givar med förslag till budgivning och spelföring,
Klubbar beställer materiel från Svenska Bridgeförlaget, genom att maila ventura@bridgeförlaget.se
Ni får då souvenirhäften, rapportblanketter och allt annat erforderligt materiel. Kostnaden är 10 kr per beställt häfte plus frakt.

Arrangerande klubb debiteras 2,50 kr per spelare.

Upplägg

Tävlingen spelas som en simultantävling med partävlingsberäkning,
Detta innebär att tävlingen ska rapporteras i ruter och tävlingsfilen ska skickas till kansliet kansliet@svenskbridge.se
Hur man gör detta framgår av separat instruktion som skickas med övrigt material i början av april.
Behöver ni ytterligare information om rapporteringen så maila eller ring kansliet 019 - 277 24 80.

Resultatet från simultantävlingen finns på SBF:s hemsida så snart alla heat har rapporterats och resultaten har sammanställts.

OBS 1! Publicera inte ert lokala resultat på er hemsida förrän sista speldatum har passerats – och lägg absolut inte ut några givar, eftersom speldagen är olika över landet.

OBS 2! Se till att era nybörjare som ska delta i tävlingen är anmälda som I-medlemmar till SBF. Gör detta i god tid.

OBS 3! Se till att medlemsregistret i ert Ruterprogram är uppdaterat efter det att era I-medlemmar anmäldes till SBF. Gör detta i god tid.

SM Par Nybörjarträffen

De 24 bäst placerade paren i Nybörjarträffen blir direktkvalificerade till SM-Par Nybörjarträffen, som spelas 27-28 juli på Bridgefestivalen i Örebro.
I finalen spelas 46 brickor över två dagar. Startavgiften är 200 kr per spelare. Silverpoäng delas ut till de främst placerade. Förutom medaljer till ettan, tvåan och trean sponsrar Svenska Bridgeförlaget SM-finalen, så att alla finalister får pris!

Vid återbud går platsen vidare till nästa par i resultatlistan. De par som placerat sig kring 25-35 kan därmed fortfarande ha chansen att få spela SM.

Är ni bland de 24 bästa när resultatet kommer och ni vet att ni inte kan spela finalen, kontakta kansliet på tel: 019 - 277 24 80 eller via mail kansliet@svenskbridge.se.

  • 1:a pris: Bridgebord, 81x81 cm.
  • 2:a pris: Boende i dubbelrum en natt samt start i valfri brons- eller silvertävling vid Bridgefestivalen i Örebro.
  • 3:e pris: Boende i dubbelrum en natt vid Bridgefestivalen i Örebro
  • 4-5:e pris: Budlådor, komplett för ett bord.
  • 6-24:e pris: Bokpaket för nya spelare.

När?

Nybörjarträffen pågår under tiden 13 - 26 april 2015 och ni väljer själva vilken dag ni spelar.

Anmälan

Anmäl ert heat till Bridgeförlaget via ventura@bridgeforlaget.se
eller skicka per brev till:
Svenska Bridgeförlaget, Hansens väg 10, 775 70 KRYLBO.

Ange då följande information:

  • Arrangörsklubb, kontaktperson (MID), e-postadress och telefonnummer
  • Planerad speldag
  • Antal souvenirhäften ni vill köpa
  • Om ni behöver filer för dupliceringsmaskin
  • Till vilken adress souvenirhäften och instruktioner ska skickas

Material till arrangörsklubbar skickas ut i slutet av mars.
Välkommen med er anmälan!

Svenska Bridgeförbundet
genom Peter Ventura