Utvärdering av Mixed OBS

Jag vill börja med att gratulera Sara och Karl som vann överlägset. Att de skulle vara med i toppen var ingen överraskning för mig. När jag tittar på övrigas resultat så var det egentligen mest några par som överraskade negativt. Resultat

Rent tekniskt fungerade det bra att spela på RealBridge och det ger också ett bättre underlag att i efterhand analysera spelet. Efter en livetävling finns ju bara slutbud utspel och resultat dokumenterat men här går det ju att i efterhand följa hela budgivningen och kortspelet. Sen så drabbades några par av att de tog fel kort eller bud någon gång vilket ju i princip aldrig händer vid livespel. Där hade säkert de som spelat mycket onlinebridge en fördel (vilket de flesta av paren har gjort).

Efter diskussioner med Uttagningskommitténs ordförande och berörda spelare har jag beslutat att vi tar risken och åker till EM med bara två par. EM är en relativt kort tävling så om vi inte drabbas av sjukdom kommer det inte att vara någon direkt nackdel att bara ha med två par.

Dessa två par är Sara Asplund Sivelind – Karl Asplund och Emma Övelius – Tommy Bergdahl.

Efter analys av denna och tidigare OBS men också efter att ha titta på parens resultat i övriga onlineturneringar och i vår interna träningar så är min bedömning är att det var ganska jämt mellan 3-4 par som jag hade att välja på om jag skulle ha tagit ut ett tredje par. Nu när vi åker med två par sparar vi in en del pengar som kan användas till ett eventuellt VM förutsatt att vi lyckas få in pengar nog för att lösa finansieringen.

Till VM (dit jag förutsätter att vi kvalificerar oss) som är en betydligt jobbigare tävling bör det åka med 3 par. Och innan jag bestämmer laget till VM hoppas jag att det går att hitta ytterligare tillfälle för en OBS eller uttagningstävling för att avgöra vilket ytterligare par som då ska komma med. Detta förutsatt att de två nu nämnda paren har möjlighet att också spela ett VM.

Med vänlig hälsning
Pär Ol-Mårs
Mob. 070 2297953