Distriktsträffen i Örebro ställs in

Styrelsen har idag sett sig nödgad att besluta att ställa in Distriktsträffen 2020 som ett fysiskt möte. Distriktsträffen var tänkt att hållas den 7-8 november på Scandic Väst hotell. Grunden är den ökade smittspridningen och ökade regionala åtgärder, vilket innebär avrådan från att resa (framför allt kollektivt såsom tåg) och att samla personer som normalt inte umgås.

Distriktsträffen är väldigt viktig, och de ämnen vi önskade dryfta med distrikten är av strategisk vikt för förbundets framtid. Därför har styrelsen önskat hålla öppet så länge som möjligt och även ringt runt till delegater för att inhämta deras synpunkter. För bara en vecka sedan var synpunkterna mestadels positiva till att komma till Örebro (givet att lokalerna tillät distansering), men utvecklingen därefter har, som alla kunnat följa med i, varit snabb.

Digitalt kortare möte

Kansliet har fått i uppdrag från styrelsen att ordna ett kortare möte digitalt där enbart frågor om ekonomi och verksamhetsberättelsen 2019-2020 kommer dryftas. Formerna för detta möte, som förutses äga rum lördagen 7 november kl 10.00 – 11.00 kommer att kommuniceras till distrikt och delegater i början av nästa vecka. Det är troligt att de få distrikt som inte anmält närvaro i Örebro då kommer att delta, vilket naturligtvis är bra.

Vi kommer att be att få frågor om ekonomi och verksamhetsberättelse insända i förväg för att kunna avhålla ett digitalt möte på så ordnat sätt som möjligt. Givetvis innebär detta inte något förbud att spontant ställa frågor under själva mötet.

Strategifrågor

Styrelsen kommer att återkomma till hur vi kan driva framtidsfrågor vidare. Vi är medvetna om att dels är våren nominellt sett närmast fulltecknad av tävlingsaktiviteter, dels är pandemisituationen osäker. Vi kommer att utreda möjligheter till digitala möten där diskussionsfora blir möjliga. Det viktiga är att vi kan fortsätta diskussioner och kunna tillgodogöra oss distriktens uppfattningar, frågor och förslag.

Som alltid…

…när det gäller pandemifrågor inser vi att beslut sällan gillas av alla. Vi hoppas på förståelse från distrikten och medlemmarna att beslutet har fattats av ett enda skäl: att så gott som möjligt hjälpa till att bromsa smittspridningen.

Martin Löfgren
Förbundsordförande
Svenska Bridgeförbundet