Uppsalabridge Livespel i Höst 2020

Coronaviruset har alltför länge hållit oss borta från bridgeborden och mer än halva sommaren har redan förflutit. Hoppas ni fortfarande har hälsan i behåll och har en bra sommar trots virusstörningarna. Men, ni undrar förstås om/hur vårt bridgespel kommer att organiseras under hösten?
Även om viruset ännu inte är besegrat, har vi lärt oss mycket under resans gång om hur vi skall kunna skydda oss och varandra. Myndigheternas senaste statistik pekar på ett mer kontrollerat och stabilare läge i landet. Detta är glädjande och väcker tankar om att kunna återuppta spelet i bridgens hus i höst. Att försöker leva ett så normalt liv som möjligt trots besvärliga omständigheter är också ett sätt att kämpa mot viruset. Därför har styrelsen beslutat att öppna bridgens hus och tillåta livespel, naturligtvis under förutsättning att Folkhälsomyndighets rekommendationer följs. För att kunna skapa en trygg miljö för spelare som vistas i bridgen hus har styrelsen beslutat att införa flera åtgärder i strävan att minimera virusspridningsrisken. Listan nedan redovisar några av dessa:
• Ett antal plexiglaskryss har anskaffats. Dessa är placerade på 12 bord med bra avstånd emellan.
• Begränsat antal spelare vid varje speltillfälle; maximalt 12 bord.
• Ett brickset vid varje bord (typ ”barometer”).
• Speciellt utformat flyttschema för att maximera antal sittpar.
• Ingen mat- eller fikaservering (men ta gärna med dig hemlagade godsaker).
• Varje spelare använder en ”egen” budlåda under spelets gång. Tag gärna med egen budlåda om du har en sådan hemma.
• Bridgemate och kryss rengörs efter varje tävling.
• Spelade brickor och budlådor sätts i karantän i en vecka.
• Åskådare undanbedes.

När startar spelet?

Vecka 34 välkomnar vi alla medlemmar till bridgen hus. Första tillfället är onsdag kväll 19:e augusti, följt av dagbridge torsdag den 20:e. Dessa tävlingar skall ha minst 4, men max 12 bord. Föranmälning behövs för att kunna begränsa antal spelare och förbereda korrekt antal brickset. Anmälan kan göras via web, mobil eller epost. Bordsavgiften blir 60 kr per spelare, betalas helst med swish, men kontanter är också OK. Vi undersöker även alternativa betalmöjligheter, exempelvis klippkort.
Första helgtävling blir Fyris-Mixedlag som spelas lördag 22:a augusti. Vi hyser stor tilltro till att våra medlemmar noggrant kommer följa FHM:s rekommendationer och våra särskilda smittskyddsåtgärder, då detta krävs för att vår planerade verksamhet överhudtaget skall kunna genomföras. Handhygien och fysiskt avstånd är nyckelorden och ett mantra i vår kamp mot viruset. Vi ser fram emot mötas vid bridgeborden.
Varmt välkomna!

Styrelsen förbehåller sig möjligheten att med kort varsel ändra dessa planer i händelse av att oförutsedda hinder för verksamheten uppstår.