Sommarserien 18 spelas imorgon, måndag 2020-07-27 dessutom mer info i texten

Vi spelar Sommarserien imorgon för att sedan ta ett uppehåll på torsdag eftersom förbundet arrangerar en festival på BBO med början på tisdag.

Förhoppningsvis kommer många från klubben att deltaga på denna. Länk till information om festivalen kommer här.

För att spela på festivalen måste ni ha fyllt i fullständigt namn SAMT MID-nummer i namnfältet i BBO.
Förbundet har också tagit fram ett regelverk för Online spel vilket finns i följande länk. Detta gäller även för våra klubbtävlingar. OBS! På våra klubbtävlingar gäller att ÅNGRA funktionen (Undo) inte är påslagen vare sig för spelat kort eller avgivet bud.

Läs denna information så ni vet reglerna för tävlingarna.

Speciellt att notera är Pre-alert när man kommer till bordet där det står ”Pre-Alert innebär att man, varje gång man möter nya motståndare, i korthet via chattfunktionen till hela bordet upplyser motståndarna om vilket grundsystem man spelar och huvudsakliga avvikelser”. Innebär att det inte är riktigt ok att ex. bara säga ”vi spelar 5542”, utan man ska ta med tvåöppningar etc samt även vilka utspelsregler man har. I slutet i regelverket finns exempel på fraser.
TIPS!!! Skriv dessa på ett worddokument eller liknande, kopiera texten och klistra sedan in den i textrutan när ni kommer till ett nytt bord och skicka den.

Notera även STOP-reglerna som säger följande:
STOPP tillämpas i en något annorlunda utformning än vid live-spel.

  1. En obligatorisk tankepaus på ca 8-10 sekunder är påbjuden efter motpartens hoppande bud.
  2. I konkurrensbudgivning, också utan hopp, på tretricksnivån och däröver.