Mycket elitspel att se på BBO

De internationella träningstillfällena på BBO blir fler och fler och det blir svårt för oss att jaga upp alla nya varianter. Här finns några av de kommande samt denna länk till bridgescanner.com där de flesta större arrangemang ligger och ni själva kan se när det kommer nya.

Nationellt kommer det ev en tävling mellan några av våra landslag under helgen 6-7 juni.

Fredinligan har nu nått semifinal.

Det evenemang som började med Alt 1 har just avslutat sin 4:e tävling och nu kommit fram till att även starta en mixedvariant, alt mixed 1 som startar idag och håller på fram till fredag.

Det finns en tävling Europa vs Kina som startar sin 2:a omgång idag.

OCBL - Online contract bridge club har spelat en tävling samt påbörjar en ny i nästa vecka med svenskt deltagande. Även här planeras för en mixedvariant 13-14 juni.

De vi vet om som håller igång med löpande tävlingar och där vi brukar se svenskt deltagande spelar närmast:

Fredinligan

Fredinligan har nått semifinal där Bananätarna är klara för final. Lag Fredin har en pågående semifinal mot Dansk Dynamit där Danmark leder med 5 imp efter 1:a segmentet. Segment 2 spelas måndag 18/5 kl: 20 och segment 3 tisdag 19/5 kl: 20. När finalen kommer att spelas är ännu inte bestämt och om det blir någon ny variant efter denna omgång är avklarad är oklart, håll utkik i rapporttråden där all information om tävlingen rapporteras.

Alt Mixed 1

Måndag - fredag 18-22 maj. 2 matcher á 24 brickor/dag 16.00 och 20.30.
På torsdag em spelas semifinal och på fredag final över 36 brickor.
Vi har 5 svenska deltagare, Ida Grönkvist i lag Cole samt Cecilia Rimstedt, Sandra Rimstedt, Marion Michielsen och Per-Ola Cullin i lag Donner.
Officiell hemsida
Alternativ resultatsida

OCBL

Måndag - fredag 1-5 juni. 2 matcher á 16 brickor/dag 16.00 och 20.30.
På torsdagen spelas kvartsfinal, på fredagen semifinal och final, samtliga över 24 brickor.
Än så länge har vi svenskt i 3 lag. Johan Upmark och Fredrik Nyström i lag Bass, Peter Fredin, Sven-Åke Bjerregård och Anders Morath i lag Garys boys samt Frederic Wrang, Ola Rimstedt och Mikael Rimstedt i lag Ventin.
Officiell hemsida

Europa vs Kina 2

Inget svenskt deltagande denna gång. I den första tävlingen slutade laget med Frederic Wrang, Antonio Palma, Fredrik Nyström, Johan Upmark, Mikael Rimstedt, Ola Rimstesdt, Peter Bertheau och Simon Hult på 2:a plats bland de Europeiska lagen. Polen slutade på 1:a plats och vann även finalmatchen mot Kinas PD Times med 25-23.

Till omgång 2 har man utökat till 10 lag och rapporterar resultaten på ett bättre sätt.
18-29 maj 1 match á 16 brickor på utvalda datum. Program
Man inleder med att alla lag spelar en match över 16 brickor mot samtliga motståndarlag. Det bästa laget från varje världsdel spelar sedan en final.
Resultatsida

Det finns som sagt väldigt många internationella tävlingar online och vi har inte koll på alla svenska spelare så håll utkik, det finns med säkerhet fler.

Utöver alla ”träningstävlingar” spelas även matcher mellan några av våra och andra länders landslag. Mer info om det på respektive klassers BBO-sidor på landslagssajten