Tävlingsbestämmelser för lagserien är under omarbetning

Lagserien, som är Gotlandsbridgens viktigaste tävling är under omstöpning.
Pga pandemin avslutades förra säsongen utan att serien kunde slutföras och kunde heller inte startas till denna säsong. Läs vidare.

Vi har under många år haft 3 divisioner (ännu längre tillbaka 4 divisioner) med 8 lag i varje. Föregående säsong var det bara 7 lag i div 3 och inför denna säsong har tre lag i princip upphört efter flytt, dödsfall och att några slutat spela som det verkar. Några nya spelare är dock på väg in i spelet.

Ambitionen är nu att skapa tre 6-lags serier istället med alltså totalt 18 lag, och det ser ut att kunna gå i lås. Sudret kan ställa upp med 4 lag, Hörsne med 3 och Klintehamn med 2 lag. Det innebär att Visby skall ställa upp med 9 lag.

6-lagsserien innebär att det kommer att spelas två omgångar per säsong, med 5 matcher vår och höst, och upp och nedflyttning varje halvår. Våromgången kommer att spelas första tisdagen i varje månad t o m maj månad - vilket är nytt. Höstomgången kommer också att börja i september istället för oktober och det läggs till en omgång till någon gång under hösten.

Slutligt beslut om regelverk tas i GBF styrelse under hösten och vi hoppas kunna starta spelet den 12/1.