”Suz” Lemborn (blivande verksamhetschef)

Min inledning blir att tacka alla er som på ett sådant fantastiskt sätt välkomnat mig till mitt nya uppdrag. Från det att nyheten publicerades på hemsidan i måndags förmiddag så har det uppmärksammats på sociala medier och plingat otaliga gånger i min mobil med lyckönskningar och snälla ord från Bridgesveriges alla hörn. Tusen tack till er alla för detta! Känner mig mycket välkommen.

Jag tillträder tjänsten på Svenska Bridgeförbundet (SBF) 1 maj (50% ). Jag kommer från det datumet även fortsatt att arbeta som rektor på min nuvarande skola (50%) resten av denna termin, och en bit in på höstterminen. Det har precis påbörjats en rekryteringprocess med syfte att ersätta min tjänst på skolan och planen är att det ska finnas en ny rektor på plats från höstterminen. Jag behåller en fot i Barn- och ungdomsförvaltningen ett tag till, då det är en del att ordna.

Jag ser dock med stor entusiasm fram emot mitt nya uppdrag hos SBF utan att kanske riktigt veta vad jag gett mig in på. Med det menar jag om det är klokt att blanda jobb med sitt stora fritidsintresse? Det återstår väl att se. Jag älskar denna sport och jag och min man är aktiva bridgespelare sen många år tillbaka som ofta deltar i tävlingar och festivaler både runt om i Sverige men även utomlands ibland. Min förhoppning är att kunna fortsätta att göra det men hörde några varningsklockor om att det finns risk att de möjligheterna skulle kunna avta av olika skäl. Hoppas verkligen inte att det blir på det sättet. Tänker att jag gärna vill vara en synlig och tillgänglig verksamhetschef och genom att själv ofta delta i tävlingar eller andra aktiviteter så borde det innebära att jag träffar er bridgespelare på ett naturligt sätt - där mycket information kan utbytas vid de gröna borden. Tänker använda det som argument om det krävs Smile

Min upplevelse är att SBF påbörjat en ny resa med spännande idéer till utveckling och den kreativitet som vi redan delvis fått ta del av från styrelsen och kommittéerna är inspirerande för oss som brinner för sporten. Upplever också att det finns intentioner till krafttag i att se över organisationen av verksamheten på ett mer tydligt och målinriktat sätt, och ser fram emot att få vara en del av det arbetet.

Efter snart 15 år som skolledare har jag haft förmånen att få kontinuerlig utbildning i ledarskap- och personalutvecklingsfrågor samt erfarenhet av budgetarbete, rekrytering och alla de delar av administrativa uppgifter som drivandet av en skola kräver. Eftersom jag arbetar i en lärande organisation så är utvecklingsarbetet med analys och planer för förbättringar i ett systematiskt kvalitetsarbete en naturlig del av min vardag. Jag känner mig därför trygg i mitt ledarskap men också ödmjuk inför att lära mer och nytt. Det ska bli spännande att ge sig in i en annan verksamhet än skola och jag har mycket att lära om hur rutiner och årshjulet just nu snurrar i SBF. Ger dock ett löfte om att jag hängivet kommer att ägna all min första tid till att så snabbt som möjligt lära och komma in i arbetet för att kunna bidra.

Min förhoppning är att få vara en del av en verksamhet som har en tydlig kommunikation, stark framtidsspaning och ett driv att arbeta för utveckling! Vi ses 1 maj!

Mvh Suz