Information om spelkalendern samt spellokal

Bild för Jerry Mähler

Hej Medlemmar!

Med denna information kommer även spelkalendern för tiden februari till augusti. Styrelsen kommer även att bidra till klimatarbetet genom att i största mån skicka alla handlingar som är möjliga via e-posten före årsmötet.

Några nyheter i spelkalendern som vi vill förklara:
- Dam kvällar som spelats sista onsdagen i månaden läggs på is så länge, kommer kanske att återkomma om intresset förändras.

  • Istället för dessa kvällar har styrelsen lagt in ”Extra spel” och ett par gånger börjar vi tidigare 17:00 med ett medlemsmöte.

  • Medlemsmötet har som syfte att styrelsen och medlemmarna träffas och diskuterar det som ni medlemmarna vill ta upp. Tanken till att börja med är två gånger per år och sedan får vi tillsammans avgöra om det ska fortsätta. OBS: Det är inget beslutande forum utan endast en dialog som vi hoppas ska vara givande.

  • Vi gör inget uppehåll på tisdagar i juni utan fortsätter tills sommarspelet börjar.

Några medlemmar har tipsat om ett inlägg på Härnösands hemsida som är skrivet av en av deras medlemmar som ni kan se nedan.

Varför? Är rubriken och nedan kan ni se en kopia av inlägget.
”Märkligt att vissa spelare inte känner någon solidaritet att delta i arbetet med att ta fram och plocka bort material på våra spelkvällar. Däremot passar det att ta en x:a kopp kaffe innan spelet börjar eller lugnt sätta sig i en fåtölj och titta på när andra arbetar.
Beror detta på uppfostran eller är dom i största allmänhet bortskämda?”

Skriver man så här har dom troligen rätt så stora problem med delaktighet bland sina medlemmar.
Bra att vi inte har detta problem utan att vi alla försöker hjälpa till så gott vi kan.
Vi som värdar fixar kaffe, diskar, städar av golvet och toaletten samt plockar undan efter våra speltillfällen utan gnöl.
Några positiva exempel på detta som jag har sett är att när någon går in och diskar av sin kaffekopp så tar man även de som ligger i diskbaljan redan.
Eller när någon råkar söla på golvet så torkas det snabbt upp av den som ser det.
Fyllda papperskorgar försvinner av sig själv utan att någon behöver säga till.

Vi kan troligen bli ännu bättre vi också men själv är jag nöjd om det flyter på och utan sura miner.

Hur går det med spellokalen på Remsle har många frågat och här följer en redovisning hur det ligger till.
För närvarande har vi ett avtal med kommunen som vi troligen kan förlänga till den sista juni 2020. Men sedan ska förhandlingar ske med den nya ägaren. Förfrågan har ställts men inget konkret förslag har kommit till vår kännedom.

Några lokaler i centrum finns med bland möjliga och det är översta våningen på företagarnas hus. Hyresförslaget vi fått har varit generöst men ligger ändå på mer per månad än vi har idag per år.

Den andra lokalen ligger vid Orrtorget och för er som är äldre minns den som Berggrens konditori. För er något yngre var det Dahlbergs bokhandel. För er riktigt unga så heter det idag Mötesplatsen.

Här har vi fått ett avtal i likhet med dagens avtal och möjligheten att hyra det i cirka två år till 2022-04-30 om inget händer så att kommunen behöver lokalen för andra ändamål, sedan får vi se vad som händer.
Denna lokal ska tömmas och sedan kommer vi att flytta över från Remsle någon gång under Mars/april.

Bedömningen är att vi kan få plats med flera bord.
Parkeringsmöjligheter finns det gott om i närområdet. Den är inte riktigt lika handikappvänligt som vår nuvarande lokal men det går bra att ta sig in i lokalen. I lokalen finns det ett par nivåskillnader med trappsteg som vi får vara försiktiga med.
Kontor finns för brickläggningen och förvaring av våra värdefullaste saker. Kan kanske även underlätta för kursverksamhet att den ligger centralt.
När det blir dags för flytten av alla saker vi har hoppas vi på att några kan hjälpa till. Tala gärna om om ni kan hjälpa till och kanske även har en släpvagn.

Själv kommer jag att åka till Playa Del Inglés ett par veckor och hålla i 20 bridgetävlingar tillsammans med Ann och ett 80-tal gäster.
Hoppas på att ladda batterierna samt hitta bridge formen som börjat dala lite på slutet.
En dag efter att vi kommer hem ska Lag-DM spelas tillsammans med Bo & Hans. Hoppas att vi får ett lag till från Sollefteå så att vi kan ta poäng av dom andra lagen.
Sedan startar svenska cupen och här har Ångermanland sex lag och Sollefteå toppar som vanligt med fyra lag till start.

Tack för mig!

Skickat den: 
21 jan 2020 kl 15:00