World Online Championship (WOC)

WBF kommer under 2020 att marknadsföra bridgen som en e-sport och tillsammans med Funbridge, BBO samt Kinas onlineplattformar att arrangera det första officiella mästerskapet i robotbridge, WOC.

Mästerskapet kommer att bestå av ett antal kvaltävlingar under mars - augusti där upp till 500 spelare kvalificerar sig till en livefinal som spelas under 3 dagar i november. Finalen spelas på gemensam arena via paddor med och mot robotar. Se WBF:s officiella information för exakta regler och upplägg.

Kval

För att kvala måste man köpa ett WOC entry-pack, ett 20-pack spelbiljetter för 50 euro/50 dollar. Ev kommer rabatterat pris för juniorer.
Dessa 20-pack är giltiga under en kvalomgång som sträcker sig över en kalendermånad. Köper man ett 20-pack i mars måste man alltså spela 20 tävlingar under mars för att utnyttja packet och delta i kvalet, från april är det sedan ett nytt pack och en ny kvalomgång som gäller.

Varje tävling spelas över 12 brickor.
Man räknar de 20 bästa placeringarna under en månad och de främsta kvalificerar sig till final. Hur många beror på det totala deltagandet.
Efter hela kvalperioden kommer ytterligare några spelare, baserat på de 60 bästa tävlingarna under kvalperioden, att kvalificera sig.
Totalt räknar man med att upp till 500 spelare tar sig vidare till finalspel.

Final

Finalen kommer att spelas på gemensam arena och man kommer att få resa samt boende betalt av arrangören. Var finalen spelas är ännu ej bestämt.

Den totala prissumman vid 500 deltagare i slutspelet beräknas till 500 000 USD.
Vinnaren får då en prissumma om 100 000 USD och spelaren på 50:e plats erhåller minst 1 000 USD.
Även specialpriser för bästa junior, bästa dam, bäst i sin zon etc kan komma att delas ut.

Prissumman förutsätter minst 10 000 deltagare som köper 6 entrypack.

SBF har ingen mer information än ovan om detta. Mer information väntas komma på WBF:s hemsida samt på Funbridge och BBO.
Texten är med reservation för feltolkning. Se WBF:s officiella information i bifogad PDF samt uppdateringar när informationen blir offentlig på WBF hemsida