Två lag till slutspel

Sverige fick till slut 2 lag med till slutspel, Öppen klass och Damerna. Mixedlaget överraskade positivt och var nära medan veteranerna aldrig riktigt kom in i spelet.

De två lag som gick vidare är förmodligen de två lagen i turneringen med lägst medelålder. I öppen klass drygt 30 år och i damklassen 32 år.

Dagens matcher:
Öppen klass hade sin sämsta dag och lyckades skrapa ihop 4.84 vp på 2 matcher, 2.69 mot USA2 och 2.15 mot Kina.
Det gav en 3:e plats totalt, efter USA1 och Kina. Övriga lag till slutspel blev Norge, Holland, Polen, England och Italien.

Damerna hade en tuff avslutning med två toppmöten om dubbla poäng.
Vi började mot Japan och fick med oss 8, 24 vp. Det ljusnade dock betydligt när det visade sig att Japan fått ett par VP:s avdrag från ett domslut i en tidigare match och vi hade såväl dem som Nederländerna efter oss i tabellen. Därmed var vi i praktiken klara för slutspel redan innan den sista matchen. Vi tog där 13.97 mot Nederländerna och slutade på 7:e plats.
Övriga lag till slutspel blev Kina, Polen, Norge, USA1, England, Japan och Nederländerna.

Veteranerna hade en mikroskopisk chans om man tog full pott i de sista två matcherna. Det inträffade inte då dagens resultat blev 6.96 mot Australien och 9.69 mot kvalets vinnare och guldfavoriterna, USA2.
Veteranlaget spelade tyvärr inte på den nivå de kan i detta mästerskap och får sätta sig på planet hem till Sverige tisdag eller onsdag om vi lyckas boka om flygbiljetterna.

Mixedlaget hade på papperet en enkel uppift att ta sig till slutspel med två bottenmöten, men som så många gånger förr för Sverige har vi svårt att få mycket poäng mot sämre lag. Det började bra med 16.09 mot Egypten och när konkurrenten om slutspelsplatsen, USA1 fick 7.20 mot Ryssland såg det än ljusare ut. Barbados överraskade dock och vi fick bara med oss 8.26 samtidigt som USA1 tog 19.52 mot Egypten och gick förbi. Även Danmark gick förbi till slut och det blev en 10:e plats.

Efter kvalets sista match var det kaptensmöte och val. I öppen klass fick

Sverige välja mellan Italien och Holland, man valde Holland. Samtliga val och seatingrights i bilden


I damklassen fick Vi USA1, då inget av lagen 1-3 valde oss.
Samtliga val och seatingrights i bilden.

Sverige - Nederländerna och USA1 - Sverige är de två matcher ni ska följa under måndag och tisdag. Smile

Slutspelet från samtliga klasser sänds på BBO. Samma tider 04.00, 7.30 och 10.30.

Heja Sverige!