VM Lag Wuhan 14-28 september

VM Lag spelas i Wuhan, Kina 14-28 september. Lagen åker från Sverige på torsdag kväll och om allt går som det ska anländer vi till ett hett Wuhan på fredag eftermiddag. Väderprognosen säger mellan 32-37 grader varmt under VM… På lördagen är det registrering, kaptensmöte samt invigning och på söndag börjar spelet där vi har svensk representation i samtliga 4 klasser!

VM Lag

Nytt för VM är att Mixed Lag finns med på spelschemat. Här spelade Ida Grönkvist - Mikael Grönkvist, Sanna Clementsson och Simon Ekenberg till Sverige en VM-plats genom att vinna EM Mixed Lag i Lissabon i februari. Då de spelar i andra lag under VM spelades en kvaltävling för att få nyttja VM-platsen med villkoren att SBF betalar startavgift och tröjor. Två lag anmälde intresse och vinnare blev lag Strandberg.

Övriga lag är uttagna av respektive kapten i samråd med UK.
De svenska lagen

Det är som sagt ett VM och motståndet är självklart riktigt starkt. Övriga lag
Samtliga svenska lag får börja med att ta sig till slutspel, det gäller att vara topp 8 efter 23 matcher.
Därifrån kan allt hända. Vi har bronsmedaljer att försvara i såväl dam- som veteranklass och målet är självklart att spela alla dagar.

Resultat

Länk till lokal tid i Wuhan finns här Det skiljer 6 timmar mellan Sverige och Wuhan.

Spelet kan följas via löpande scorer länkat från resultatsidan samt via BBO.
Starttider för de dagliga matcherna är 10.00 (04.00), 13.30 (07.30) och 16.30 (10.30). Svensk tid inom parentes.
Nichlas Eliazohn kommer stundtals att kommentera BBO via sin livekanal på twitch, håll utkik i forum eller i BBO-kommentarer för när det sker.

Från Wuhan kommer lagen att göra en daglig rapport över läget och stämningen i lagen, med brasklappen att de Kinesiska ”internetmurarna” så tillåter.
Brickor får man normalt räkna med att diskutera själva i forum, läsa om i bulletin eller få från lagen i efterhand. Under tävling kommer lagen att fokusera på nästa bricka.

På söndag börjar det, vi hoppas att ni är med oss!

Heja Sverige!