Även Allsvenskans Div 3 startar i månadsskiftet.

Sannolikt en jämn serie där flera lag kan vara med och slåss om uppflyttning till Div. 2. Fem av lagen är kvar från förra året och med fjolårsplaceringarna inom parentes. ABB Hans (2:a), Väsbybridgen (3:a), Smedstadens BK (4:a), ABB Lars-Erik (5:a) och Enköpings BS Röd (6:a). Det skiljde inte så mycket mellan lagen förra säsongen, men ABB Hans var trots allt nästan 10 VP före Väsbybridgen som i sin tur hade dryga 7 poäng ner till nästa lag, så dessa två är definitivt att räkna med. ABB Lars-Erik vill nog också ha ett ord med i laget, de låg trots allt tvåa efter två sammandrag, men en katastrofal avslutning med endast dryg 12 VP på de sista 3 matcherna räknade bort laget.

Uppsalabridgen Magnum, trea i Uppsala serien förra året lär ju också vara ett lag som mycket väl kan ligga i toppen liksom BK S:t Erik Team Sur Mer som spelade i Div 2 förra säsongen.

Övriga nykomlingar i serien är BK S.t Erik Ternblad, uppflyttade från Div 4, Åkers BK som jag inte kan se deltog förra året samt ABB BK 1, uppflyttade från Div 4. Svårt att bilda sig en uppfattning om laget då lagsammansättningen hittills inte är utlagd.

Som alltid är det ”enkelt” att tippa att nykomlingarna får det tufft och det blir det visserligen, men inget av lagen går att räkna bort.

Gissar att denna serie blir ett riktigt ”Getingbo” där många lag kommer att slåss för att försöka ta sig upp i tvåan. Lika ”enkelt” som det är att tippa att nykomlingar får det tufft lika ”enkelt” är det att säga att nedflyttade lag blir favoriter i serien och visst har Sur Mer ett mycket bra lag på papperet men jag tror att det blir många som kan blanda sig i och båda ABB lagen Hans och Lars-Erik har möjlighet att blanda sig i toppstriden. Låt oss också hoppas att ABB 1 får ihop ett slagkraftigt lag som kan vara med och ta många poäng.