Allsvenskan närmar sig, I Div 2 ingår ett ABB lag

Helgen i månadsskiftet augusti-september startar Allsvenskan 2019. Nytt för i år är att seriesegrarna flyttas upp i Elitserien och tvåan respektive trean placeras i den kommande nya divisionen Superettan. De tre sista lagen flyttas ned i division 3 medan övriga blir kvar i div 2, som dock bantas från 4 serier till 2 nästkommande säsong. Det nya seriesystemet gör att många lag gör vad de kan för att, om inte nå Elitserien så åtminstone komma med i nya Superettan.

ABB lag Tomas, som redan de senaste säsongerna inte varit långt från uppflyttning, har riktigt vässat klorna. Detta genom att David Probert, Göran Lindberg och Mikael Westerlund, samtliga minst enstjärniga stormästare med låga handicap och mycket duktiga bridgespelare, anslutit till ABB BK och laget. Det kommer dock att bli en tuff serie, där visserligen inget lag från förra årets Elitserie medverkar, men där exempelvis två duktiga lag från S:t Erik, vilka kom tvåa och åtta förra säsongen, medverkar. BK Alert, som kom trea förra säsongen har förstärkt med Lars Ramquist i laget och blir säkerligen att räkna med igen. Tre mittenlag från förra säsongen, som definitivt inte går att räkna bort är två Örebrolag samt Lindesberg. Från Karlstad kommer förra årets mittenlag Kattbridge samt Div 3 segrarna Zingo. De sista tre lagen i serien är även de seriesegrare från div 3, PJO från Borlänge, Arboga II samt BK S:t Eskil, där främst S:t Eskil framstår som ett potentiellt topplag trots att de kommer från Div 3. De vann exempelvis DM lag föregående säsong och har ofta spelat i Div 2.

Svårt att tippa denna serie som kan bli mycket jämn, men där rimligen några av de uppflyttade lagen kommer att få det tufft. Trots nyförvärven för lag Tomas samt de duktiga spelarna som är kvar från förra året, Per och Tomas Börgesson samt Claes Åhgren (även samtliga dessa enstjärniga stormästare med låga handicap) kommer de inte att få någon lätt resa för att komma topp tre, men med den kvalité det finns i laget har de sannolikt möjlighet att faktiskt kunna toppa serien till slut.

Vi önskar laget lycka till.