Björnkoll på intressanta brickor

Bulletinen har berikats med en ny skribent lagom till Bridgefestivalen.
Det handlar om elitseriespelaren och tävlingsledaren Björn Sörling.
– Det ska bli väldigt kul, säger han i en kommentar.

Bulletinredaktionen består av fem medarbetare med lite olika inriktningar och där ett par av dem lägger ett extra fokus på mästerskapsfinalerna och lagtävlingen Chairman’s Cup.
När Bertil G Johnson, som bevakat SM-finalerna under många år, lämnade Sverige för Portugal och örtodling så gick en förfrågan till Björn Sörling.

Sörling, bosatt i Göteborg och med anställning som kanslist på Göteborgs Bridgeförbund, hade egentligen bara en enda fundering. Gick det att kombinera uppdraget med att själv kunna spela?
– Tidigare år har vi alltid varit bara fyra spelare i vårt Chairman’s Cup-lag och då skulle det ha blivit svårt, men när vi fick ett par spelare till i laget löstes problemet, säger Björn.

I sitt jobb som kanslist blir det en hel del skrivande.
– Det är mycket informationsmaterial som ska ut.
Björn Sörling har också tidigare skrivit en del för Svenska Bridgeförbundets räkning.
– Det har blivit någon artikel i förbundstidningen, Bridge. Framförallt har jag skrivit från juniorlägren både när jag själv var med som spelare, men också som ledare.

Hur hittar man brickor att skriva om?
– Du kan följa något eller några intressanta par och vänta på att något ska inträffa. Men du måste också reflektera över vad som händer vid andra bord.
När vi träffas har det bara gått några timmar av årets festival och Björn Sörling har redan hittat en bricka värd att skriva om hämtad från veteran-SM.
– Det var en bricka som kunde bjudas på många olika sätt, berättar Björn som hellre skriver om brickor där det handlar mer om bedömning och omdöme än tekniskt avancerade budgivningar eller spel.
– Jag försöker hitta saker som man gör bra.
Björn Sörling noterar detaljerna kring en intressant bricka.

Den som tycker sig känna igen Björn Sörling är ute på rätt spår.
Han har under många funnits med som tävlingsledare på Bridgefestivalen.
Andra kanske känner igen Björn som motståndare vid bridgebordet eller som kombattant i elitserien där han spelat tre säsonger för Skara BS.
I höst är det fortsatt elitseriespel som hägrar, men då för Ulricehamn.
Var inte rädd för att tipsa Bulletinens nye skribent om intressanta brickor, både från SM-finaler och sidotävlingar.

Samarbetspartners