I avsaknad av bridgekontakt del 3

Hej Bridgespelare!

Nu har klubben ett kortare speluppehåll till den 2:a juli när sommarbridgen startar igen.
Varför har vi ett uppehåll har många frågat och om sanningen ska fram vet jag inte. Men troligen är det av gammal vana.
Övriga klubbar i distriktet verkar inte ha det så, själv deltog jag i Docksta i onsdags med otroliga 19 par!
Docksta spelar en sommarserie i likhet med den vi har startat för några år sedan. Så nog ser det ut som om bridgespelare även vill spela på sommaren.

Styrelsen har fortfarande inte fått in något intresse från er medlemmar om att skriva i Bridgekontakt och det är synd.
Däremot tackar styrelsen för att måndags värdarna hjälper till med att hålla vår lokal ren och välstädad från och med hösten.

Planeringskalendern har nu kommit ut och om ni önskar finns det upptryckta exemplar i klubblokalen. Ska med tiden även lägga ut den på hemsidan.
Det har hitintills under 2019 varit en strålande uppslutning vid vårat klubbspel och det är tacksamt för oss alla.
Tyvärr har inte dambridgen haft samma framgång men vi hoppas den tar fart under hösten.

Närmast står Backe silver för dörren som verkligen har samlat ett starkt startfält. Kanske det är prissumman på 4000 kronor som lockar. Lite väl högt kan tyckas med tanke på att det är knappast bredden man lockar med höga prissummor.
Därefter följer Skog med sin sommarsilver tävling som också ser välbesökt ut.
När det gäller båda dessa tävlingar som jag tycker är bra tävlingar välskötta och roliga att delta på så kan jag tycka:
* att prisbordet borde spridas ut mera så att flera har chansen att få ett pris.
* de så kallade rutinerade spelarna kommer ändå att delta.
* en gissning är att minst 4-6 par till skulle anmäla sig med den inriktningen
Men varför ha synpunkter vi i vår klubb kanske borde genomföra en sommartävling och inrikta oss på breddspelarna i stil med Filbyter bridgen som går i Uppsala.

Har även skickat ut en inbjudan till en ”Återvändarkurs” för de som gått bridgekurser tidigare men inte kommit igång med klubbspelet. Just nu men jag hoppas på att det är för tidigt ser det svalt ut. Så om ni känner några så prata gärna med dom om denna möjlighet som i så fall kommer att starta i oktober.

Lagspelet är också dags att anmäla sig till om ni vill delta. Skulle tro att vi blir 10 lag. Kanske även bridgespelarna från Bispgården/Hammarstrand/Ragunda är intresserad att delta med ett lag.

Den 11-13/10 deltar jag på riksstämman och tävlingsledarutbildning för distriktstävlingsledare i Örebro tillsammans med ordförande i Ångermanlands distriktsförbund. Tanken är att skapa en tävlingsledarpärm på hemsidan och den kommer säkert att innehålla en hel del intressant.

Eventuellt kommer Ångermanland att bli uppmärksammade för att vi är det distriktet i Sverige som har haft den största ökningen av nya medlemmar.

Festival veckan i Örebro är årets höjdpunkt och här hoppas jag på att träffa flera av er vid bridgebordet men även annars. Själv ska jag och Ann för första gången spela Veteran-lag med en vinge från Umeå det ska bli intressant. Ett otroligt starkt startfält med idel VM, OS och svenska mästare.

Tack för ordet