I avsaknad av Bridgekontakt del 2

I väntan på att någon tar upp tråden med bridgekontakt kommer några rader samt lite information från styrelsen.

Sollefteå Bridgeklubb har nu varit i sin nya spellokal i snart en månad och igår slogs alla rekord då en kurs från Bispgården var på besök.

En hel del nerver var i dallring när tävlingen skulle starta och större delen av besökarna inte var medlemmar i svenska bridgeförbundet. Detta löstes förnämligt av Seth som lugnt och metodiskt tog oss alla fram till tävlingsstart.
24 brickor spelades och spelarna såg nöjda ut och hade en trevlig kväll. Sex av gästerna anslöt sig till Sollefteåklubben som nya medlemmar. När hände det senast att det ”damp” ner sex nya medlemmar från ovan.

Hur gick då denna tävling där fem klubbar var representera och ett startfält på hela 42 spelare en vardagskväll.
Segrade gjorde Torsten och Rolf inte helt oväntat men även Martha och Kerstien överraskade med en bra procent på 58,80.

Själv fick jag uppleva en liten nervig dubbling av en ruter.
Budgivningen
Öst 1 klöver = 17+
Syd klev in med 1 ruter (här fanns 17 poäng)
Väst (jag) dubblade som visar 0-6 poäng.
Nu gick det pass och efter ett väl avvägt pass av min partner blev det 83 % till Öst/väst, en straff för 200 poäng.
Ja vad säger man om inte att bridgens vägar är krokiga.

Några ord om lokalen måste dock sägas eftersom så många lovordar den. Många försöker också att hjälpa till i smått som stort. Inga lessna miner vad jag kan märka utan alla verkar uppskatta lokalen och det arbete som lagts ner av många inblandade.

Igår upptäckte jag efter tips ett STORT N på bokhyllan i nordlig riktning. Detta N stod för just nord i lokalen, mycket fyndigt. Själv hade jag mer sett det som ett modernt konstverk för prydnadens skull. Men nu vet jag bättre.

Till nästa styrelsemöte kommer förhoppningsvis städningen av lokalen att kunna organiseras och som det oftast sägs ”finns det hjärterum” finns det städutrymme. (Kanske inte riktigt så men nästan)

Den 22 maj har Ångermanlands bridgeförbund planeringsmöte som en första del av mötet. Här kommer planeringen av distriktets tävlingar samt klubbarnas sanktioner för silvertävlingar kommande spelår att behandlas.

Efter planeringsmötet kommer styrelsen att sammanträda och besluta om vilka tävlingar som ska ingå i rallyt. Men även hur den ersättning svenskan har delat ut till distriktet ska fördelas på distriktets deltagare vid SM i Örebro. Det blir spännande eftersom Sollefteå har hela NIO deltagare från klubben.

Även klubben själv stödjer sina deltagare med en mindre del av boendekostnaden under själva SM dygnen.
Stödet till de medlemmar som deltar på SM i Örebro förändras dock detta år genom en mindre justering. Tidigare har det utbetalats 60 % av boendekostnaden för de dygn som själva semi- och finalen spelas.

Det nya beslutet (Som är klubbat men inte justerat ännu) är att varje person som deltar får ett stöd på 300 kronor/dygn för samma tid och sedan får den enskilde själv välja boende och även avgöra om man vill dela rum eller ha ett enkelrum.
Detta nya beslut ger klubben en enklare uppgift när det gäller att budgetera kostnaderna för deltagandet i SM. (Observera att om den enskilde bokar i god tid och använder det framförhandlade priset för boenden som svenska bridge förbundet ordnat är detta ett förmånligare beslut för den enskilde) Det blir också rättvisare gentemot våra medlemmar.

Klubbens medlemmar som ska delta i Örebro på SM kan kvittera ut pengar efter att ÅBF´s planeringsmötet har ägt rum den 22 maj.
Klubben kommer att betala ut reseersättningen och boendestödet. Klubben betalar också startavgiften och sedan faktureras ÅBF för allt utom boendestödet.
Den enskilde medlemmen ansvarar för att lämna uppgifterna till kassören i god tid före sista inbetalningsdatumet.
Skulle det av någon händelse bli så att medlemmen inte kan delta återbetalas beloppet till klubben.

Veteran och DAM SM: Berättigar till 3 dygn x 300 kronor per deltagande spelare.
Öppet Par Semifinal: Berättigar till 2 dygn x 300 kronor per deltagande spelare.
Om något av paren går vidare till finalen i öppet par kan dom kvittera ut i efterskott ytterligare 2 x 300 kronor vardera.