Michielsen vann SM Lag 2018

Efter mycket möda stod Michielsen som vinnare av SM Lag, detta efter att i sista ronden ha vunnit den direkt avgörande matchen mot Stridsvagn.

De tre medaljörerna Michielsen, Scania Bridgekonsult och Stridsvagn växeldrog de sista ronderna. Med tre ronder kvar var differensen mellan de tre 5 VP. Med två ronder kvar var differensen mindre än 2 VP. Med en rond kvar var differensen uppe i 7 VP.

Tack var att dåvarande ettan och tvåan möttes i BBO i sista ronden kunde Scania Bridgekonsult smita förbi förloraren Stridsvagn i den matchen och bärga silvret. När alla brickor var spelade var faktiskt Scania i ledning, men efter ett domslut efter en felaktig förklaring fick Michielsen de nödvändiga impen för att bärga guldet.

Värt att notera är att samtliga lag i topptrion innehåller minst en junior, i Michielsens fall tre. Sanna Clementsson i Scania och Alexander Sandin i Stridsvagn är båda dessutom under 20 år gamla.

Nedanför pallen blev det aldrig spännande. Centrum Farmers hade kunnat spurta till sig en medalj, men ett par medelresultat i de avslutande matcherna satte stopp för det. Östberg kom igång i mitten av tävlingen men kroknade på slutet. Dessutom hade de lämnat för stort handikapp efter ett par dåliga matcher första dagen. Övriga lag var inte i närheten annat än vid några tillfällen de första två dagarna.

1 … 115,48 … Michielsen, Stockholm
Per-Ola Cullin - Simon Hult, Ola Rimstedt - Mikael Rimstedt, Peter Bertheau - Frederic Wrang
2 … 115,22 … Scania Bridgekonsult, Malmö
Thomas Andersson - David Probert, Anders Wirgren - Johan Bennet, Sanna Clementsson - Simon Ekenberg
3 … 113,03 … Stridsvagn, Östersund
Thomas Karlsson - Morgan Svensson, Bo Sundell - Gunnar Elmroth, Nichlas Eliazohn - Alexander Sandin

Fullständigt slutresultat

Uppdaterad 14 maj: Vinnarbilderna i hög upplösning går att hitta via menyn INFO > Dokument.


Visa alla …   |   Nyheter   |   Dag för dag   |   Matchens giv