Veteranlandslaget mot VM

Sedan några år tillbaka är Sverige bortskämda med medaljer tagna av de flesta av våra landslag, veteranlaget är inget undantag, vid de två senaste världsmästerskapen har vi tagit silver respektive brons.
Medaljer sedan 2014:
2014 EM-silver, 2015 VM-silver, 2016 EM-silver, 2017 VM-brons, 2018 EM-silver
Ett imponerande facit!

(WBF har backat lite o ännu inte lämnat definitivt besked om att VM ska spelas i Sanya som tidigare meddelats, vi utgår från att det är så tills annat sägs.)

18 oktober - 2 november 2019 spelas VM i Sanya, Kinas främsta semesterort med historiska medeltemperaturer om 30-32 grader under den perioden.

Det blir ett mycket tufft mästerskap med en lång resa, runt 20 timmar, en veckas kval och sedan slutspel.
Det kommer att vara av yttersta vikt att vi har tre bra och samspelta par med gott ”sittfläsk” för att kunna snurra spelarna så att laget orkar hålla hjärnan i topptrim under två veckor.
Det är betydligt mer krävande än man tror att prestera på topp under så lång tid och dessutom i 30-gradig värme.

Landslagsuttagningen kommer att gå till som tidigare. Intresserade par anmäler sitt intresse till kapten/coach och vi lägger upp en plan för observation. Det kan vara t ex allsvenskan, guldtävlingar, ligor, internationella tävlingar, BBO-träning etc.

Utöver det kommer det att spelas en OBS-tävling i Stockholm 26-27 januari 2019. Här vill vi om möjligt att alla intresserade par medverkar. Det är dock som det låter, en OBS-tävling, ingen uttagningstävling. Att man vinner tävlingen innebär inte att man per automatik blir uttagen.

Uttagningen kommer att baseras på det arbete paret lägger ned tillsammans, spel, resultat, tidigare erfarenheter samt egenskaper som kan behöva tillföras laget.

För att kunna förbereda sig på bästa sätt är ambitionen att uttagningen ska göras senast 6 månader före VM, dvs i mitten av april 2019.

Anmäl ert intresse att ingå i truppen till:
Kapten: Olle Wademark, olle.wademark@gmail.com, 0709 - 44 06 84
Coach: Carina Wademark, carina@svenskbridge.se, 0709 - 64 29 65

Mot VM 2019, nu kör vi!
Olle och Carina