Svenska nybörjarmaterialet sålt till WBF!

Med Micke Melander, Janne Malmström och Per Leandersson i spetsen har SBF tagit fram ett nybörjarmaterial där tanken från början var att det skulle användas vid juniorrekrytering.

I samband med det här upprättades en manual där allt ifrån tips om marknadsföring till hur man genomför en kurs finns med. Ett stort arbete har lagts ned för detta handledarmaterial som blivit väldigt uppskattat.

Utbildningsmaterialet har vuxit från att från början bara varit för rekrytering av juniorer till att SBF nu använder det som ett av våra officiella material avseende all kursverksamhet för nybörjare.

Projektet har även blivit uppmärksammat utomlands och nyligen köpte Världsbridgeförbundet (WBF) efter förhandlingar rättigheterna till att använda materialet utanför Sverige. Fantastiskt roligt och ett mycket gott betyg till alla som jobbat med projektet.

WBF:s tanke är att översätta allt material till engelska och sedan låta alla medlemsländer använda det gratis. I den här intervjun med WBF:s Simon Fellus och Gilad Ofir nämns samarbetet (ca 2:20 in i intervjun).

Här kan ni se en förteckning över själva ”verktygslådan”.

Med vänlig hälsning & ha en fin dag i svalkan

Roger Wiklund