Rutiner för 40-kronan

När klubb tillåter spelare att delta utan att vederbörande erlagt medlemsavgift debiteras klubben en avgift om 40 kr per tillfälle. Detta gäller spelare som inte finns registrerade som medlem i SBFs register.

I-medlemmar och juniorer samt medlemmar i andra nationers förbund räknas som betalande medlemmar.

Klubben äger rätt att ta ut 40-kronan av spelare som genererat den extra utgiften.

Den s k 40-kronan kan endast nyttjas i bronstävling på klubbnivå; för deltagande i silver- eller guldtävling krävs alltid medlemskap.

Avvikelser som automatiskt genererar 40-kronan är:

  • Ej erlagd medlemsavgift

  • Felaktigt MID

Felaktigt MID innefattar:

  • Medlemsnummer som inte finns

  • Felaktigt gjord inmatning av spelare

  • Utländsk spelare

Avvikelserna dras automatiskt från arrangörens Ruterkonto. Varje post som dras erhåller en text som anger vad debiteringen avser. Kansliet returnerar ett e-mail till avsändaren av Ruterrapporten med avvikelserna. Ska avvikelserna skickas till annan adress måste detta anges i mailet.

Korrigering av avvikelser

Arrangören kan endast korrigera avvikelser på ett sätt:

Rätta till felaktigheten i Ruter, skicka in en ny rapportfil som ersättning för den felaktiga och skriv i klartext i mailet vad rättelsen avser.

Har spelaren betalat sin medlemsavgift inom korrigeringstiden och klubben i samband med detta vill genomföra en korrigering, skall detta göras enligt ovan. Dvs arrangören skickar en ny rapportfil med tydlig information om vad korrigeringen avser.

Sista dagen i varje månad makuleras föregående månads avvikelser; t ex den 31 oktober makuleras september månads avvikelser; därefter går det inte längre att ändra. Vad gäller utländska spelare har kansliet speciella rutiner.