Om finalfältet i Svenska Cupen

Årets finalfält av Svenska Cupen ser riktigt jämnt, intressant och spännande ut.
Visst är det några lag som kanske sticker ut men känslan är ändå att i princip vad som helst kan hända. Själv tror jag mest på Lag Narre från Jämtland men har samtidigt fått en ruskig feeling för att Lag Linde skall kunna ställa till med en storskräll. Mina korta funderingar följer och det går inte att räkna bort något lag helt och hållet i år. Riktigt roligt att det är så!

Mer info om finalspelet hittar ni på sidan för Svenska Cupen samt i nyhetsflödet i BIT.

Mvh & lycka till
Roger Wiklund

99an

Ett stabilt västkustlag med massvis av erfarenhet och en mix av farbröder och nåja…vi får väl fortfarande kalla dem för ungdomar. Ingen lätt nöt att knäcka oavsett vem som stöter på dem!

Westerlund

Se till att komma före Westerlund i kön om det serveras buffé! Kapten W har lyckats värva halva Everfresh och är laget på humör kan det räcka hela vägen.

Halland

En varning till alla motståndare, Per Jansson är inte alls så snäll och oskuldsfull som man kan tro vid en första anblick, i alla fall inte vid bridgebordet. Det här laget skall inte underskattas.

Narre

Laget får för mig gälla som favoriter i årets finalspel. Riktigt roligt att se en av våra stora yngre talanger, Alexander Sandin, i laguppställningen.

Fanbyn

Slog ut välmeriterade Lag Lerner i sista omgången före finalspelet och det var ingen slump. Ännu ett norrlandslag med korttrixartalanger utöver det vanliga.

ZMRZLINA

Även det här gänget stod för en knall när man i en väldigt tät kamp slog ut Lag Yellow ur Svenska Cupen. Finns inget som talar för att det är färdigskrällt!

50 med omnejd

Här har det ju smugit in sig några partävlingsspecialister minsann. Får Jan ordning på trupperna kan det bli en rolig helg för skåningarna.

ANNA

Anna Zack-Efraimsson leder det kanske mest habila laget i finalspelet. Tunga att möta och inte många kort som läggs fel här inte.

Tre och en halv män

Ett lag som drar ned medelåldern i tävlingen en del. Rappa rutinerade korträvar som inte kommer att ge sig frivilligt.

Gold

Ett ambitiöst lagnamn, men jag blir inte förvånad om de stångar sig fram till en pallplacering.

Växjö

Smålands finest med Håkan Johansson & kranförare Jönsson i spetsen. Om laget tar med sig Leif Björkman till finalspelet kommer jag troligen upp och bakblåser!

Lunds BK superninjas of doom

Namntävlingen har man redan vunnit flera gånger om. Frågan är om nytillträdde styrelseledamoten i SBF Linus Dahlström mäktar med att vinna SC också.

ALBREKTS RACKE

BK Albrekts har framgångar på alla fronter. Här representeras man av kortkonstnärer från Göteborg med en touch av Norrland.

BK Gröna Kvistar

Tre fjärdedelar av familjen Grönkvist kan räcka en bra bit. Resten av laget går verkligen inte av för hackor heller.

Lag Linde

Ännu ett lag som fick nedhackade kortlekar i vällingen som små. Jag tror att det här gänget kan bli den stora överraskningen i årets finalspel!

Team Zang

Ett riktigt rutinerat lag som dessutom har storform. Man har precis gått upp i högsta divisionen i Allsvenskan (igen) och siktar på att ta hem Svenska Cupen av bara farten.