Omspel av hela omgång 2 i div 3 Uppland

Efter en arrangörsmiss har division 3 Uppland under sammandrag 2 inte spelat de i förväg distribuerade givarna utan spelade med 2016 års givar för match 4-6.

TK:s bedömning

Det spelade resultaten som uppkom under sammandraget kan inte godkännas då Lag 6D2 säger:

Förutom om avsikten med tävlingen är att spela om tidigare givar, är resultatet inte giltigt om korten givits utan blandning ur en sorterad kortlek eller om given kommit från en annan omgång. (Dessa bestämmelser ska inte förhindra att, om så önskas, brickor delas mellan olika bord).

För att tävlingen skall bli så rättvis som möjligt måste alla möta alla andra lag vilket gör att matcherna måste spelas om.
För att lagen skall ha större chans att eventuellt hitta ersättare måste datum för omspel ligga tillräcklig långt fram i tiden.

Beslut

Tävlingskommittén beslutar att;

  1. Införa en extra omgång (omgång 4) i division 3 Uppland för att ersätta resultaten som spelades i omgång 2. Denna extra omgång kommer spelas i Gävle den 25 november.

  2. Reseersättning enligt gällande regelverk kommer betalas ut för alla fyra omgångar.

  3. Lag som behöver ta in spelare från division 4 som reserv får göra så utan att först begära dispens. Dessa spelare kan sedan gå tillbaka till division 4 och spela alla omgångar.

Vid behandling av detta ärende har för Tävlingskommittén deltagit: Carl Ragnarsson (ordf.), Tommy Andersson, Christer Grähs, Henrik Johansson, Ryszard Sliwinski, Thomas Winther

Gävle BK beklagar

Gävle BK beklagar och ber väldigt mycket om ursäkt.
Ingen bordsavgift kommer att tas ut för den extra omgången och klubben kommer att bjuda på kaffe/fika.

SVENSKA BRIDGEFÖRBUNDET
Tävlingskommittén
Tommy Andersson