Micke rapporterar 8 - Tre lag till semifinal i Lyon

Under gårdagen hade vi ju fyra lag som kämpade för att ta sig till semifinaler vid VM i Lyon. Förutom öppna, damer och seniorer hade vi ju även vårt Youngsterlag som var med och slogs om en av finalplatserna.

Efter en knagglig inledning av våra Youngsters satte de på en raketspurt och vann faktiskt till slut sin Round Robbin.

I övrigt som redan rapporterats blev det respass för vårt öppna lag mot USA II, samtidigt som damerna besegrade Israel och seniorna skickade hem Australien. Här kommer en giv från seniormatchen som är högst originell

Ekn6
4
Ekn93
kn10843
5
EKkn82
D1072
K65
K98743
D109
654
D
D102
7653
K8
E972
22
Nord
Öst
Syd
Väst
Öst giv
Ö-V i zonen
Väst
Nord
Öst
Syd
Axdorph
Buchen
Efraimsson
Brown
1
Pass
2
Dbl
3
3
4
Pass
Pass
Pass

2D var en god höjning i hjärter.

Låt oss börja I slutet rum där Gumby stod som spelförare också i fyra hjärter. Bjerregård spelade ut spaderåtta som gick till nords knekt som vann. Morath skiftade nu till klövertio som spelföraren vann för kungen.

Spelföraren provade nu en ruter till bordets kung, Morath vann för sitt ess och slog enkelt ifrån sig med spadersex. Spelföraren kunde stjäla och provade ta för ess och kung i trumf. När ingen dam föll kunde han bara korsstjäla men det fanns ingen chans att inte förlora ytterligare en trumf och ett klöverstick på upploppet för en bet.

Betydligt intressantare var det i Öppet Rum där Bengt-Erik Efraimsson var spelförare i samma kontrakt när han fick ruterfem i utspel som gick till åtta, knekt och spelförarens dam.

Det såg nu ut som OM bara trumfen satt 2-2 var det en relativt enkel giv. Efraimsson lade ned ess-kung i trumf och möttes av det trista beskedet att Nord sakade en liten klöver på den andra av dem.
Bengt-Erik fortsatte nu med ruter till bordet kung, Nord vann för sitt ess och skiftade till spadersex som Syd vann för kungen, varpå han cashade ut hjärterdam för att nå följande slutläge, båda sidor har alltså vunnit tre stick var:

Ekn
93
kn1083
kn8
107
K65
98743
6
D
D10
7
E972
22
Nord
Öst
Syd
Väst
Öst giv
Ö-V i zonen

Spelföraren har ingen chans att klara sig om Syd slår ifrån sig med klöverdam. Det ville dock inte Syd göra utan vände med spaderåtta, som gick till tia, knekt och stöld hos spelföraren.

Som alla vet är det ju fullt normalt att försöka stjäla separat för sina trumf man har. Det brukar ju kunna ge fler stick i slutänden. Bengt-Erik gick i box och klurade en längre stund och insåg att om han nu stjäl sin lilla ruter kommer han i varje fall att ha en klöverförlorare över och det hela går en bet.

Men då han för stunden inte kom på något bättre fick det bli spelplanen, men se vad som hänt om han sonika gett upp sin ruterstöld och tagit för hjärterknekt. Då hade Nord blivit trefärgsskvisad då han inte har råd att saka spaderess, eller gå ifrån sin ruter eller för den skull ge upp klöverhållet.

Det hade varit nått alldeles extra att skriva om, och det blev det ju ändå på sitt sätt, men det hade varit kronan på verket om det också blivit utfört.

Det hela blev som sagt ännu en ”ointressant” likabricka, Fyra Hjärter med en bet.

Idag har alla semifinaler precis börjat och vi säger väl som vi brukar, Heja Sverige!