Första dagen lider mot sitt slut

Så var vi äntligen på plats i Lyon och igång med spelet!
Tre matcher avklarade med blandat resultat, men många matcher kvar och ingen oro känns för resultaten.

De svenska lagen | Format och program | Spelscheman | Resultat | Dag-för-dag | Micke rapporterar| Officiell hemsida| BBO | Funbridge | Öppna JVM |

Kaptener och coacher startade sina resor vid 06-tiden på lördag morgon för att hinna fram till kaptensmötet.
Spelarna hade ett tight tidsschema för att hinna till invigningen som skulle starta kl: 19 och då arrangören ändrade tiden till 18.30 kunde vi tyvärr inte närvara vid den.
Vi tog det lugnt, tog en promenad till spelarenan, åt en stilla middag och hoppade sedan i säng.

Alla var taggade inför första matchen och resultaten blev 17.31 - 2.69 för öppna mot Indien, 8.80 - 11.20 för damerna mot Nya Zeeland och 11.48 - 8.52 för veteranerna mot Argentina.

Match två slutade 8.80 - 11.20 för öppna mot Syd Afrika där man välbehövligt tog in 20 imp på de tre sista brickorna, damerna tog 17.31 - 2.69 mot Chinese Taipei och veteranerna 16.09 - 3.91 mot Guadaloupe.

Tredje matchen var inte bra för de svenska lagen. Öppna laget spelade mot Holland på BBO och fick endast 3,12 med sig, man har totalt 29.23 och ligger på 14:e plats.
Damlaget förlorade med 4.26 -15.74 mot Egypten, har totalt 30,37 och ligger på 11:e plats.
Veteranerna spurtade dock bra och kunde till slut vinna med 8 imp över Österrike. De skrapade ihop 39.86 poäng på dagen och ligger på 4:e plats.

Dagen slutade i moll då både Frederic Wrang och Pia Andersson är rejält dåliga. Vi vet inte om de ätit något olämpligt eller om det är något annat.
Vi hoppas på det förra samt att de får en god natts sömn och kan spela redan imorgon.

Lite annat

Det brukar oftast hända lite förvirrade saker runt våra bridgespelare, mer runt vissa än andra Smile

Än har det inte hänt så mycket mer än att man rycker på axlarna o väntar på nästa grej.
Vi kan ta några.
Två personer åkte till fel terminal på Arlanda, trots påpekande om OBS Terminal 2, det gick trots allt bra, med några minuter till godo.

I veteranlaget finns klara ordningsmän i paret och att överlämna några som helst administrativa eller ordningsuppgifter till den andre i paret är ingen bra idé.
Spelarna får alltid motståndarnas deklarationer före match, på den står också vid vilket bord och i vilket rum de ska sitta. Efter att vi gått igenom vilka spelare som inte var ordningsmän i paret fick en av dem första matchens deklarationer, fem minuter senare sa spelaren godnatt och gick upp till sitt rum, deklarationen låg såklart kvar i restaurangen Smile

Spelarna har 4 inplastade deklarationer/par och ett par extra pappersvarianter om det skulle krisa. När match ett var över hade ett par tappat bort båda sina deklarationer och ett par tappat bort en deklaration.
Öppna lagets största supporter, Lars Nilsson, hade dock räddat det första parets deklarationer. I veteranlagets par insåg ordningsmannen snabbt att han tar över ansvaret för deklarationerna Smile

Lyon ska visst vara ett matmecka, inget vi märkt något av ännu och att det skulle komma många bridgespelare hit under ett par veckor, som dessutom ska äta, verkar för de flesta vara en väl dold hemlighet. I princip rå hamburgare, helt genomstekt hamburgare, sönderkokt pasta och torr kyckling är några av våra maträtter. Att man fått vänta en eller ett par timmar på att få mat gör det inte som en bättre upplevelse. Vi hoppas på bättre tur imorgon.

Måndagens matcher samt lineup i morgonmatchen

Öppna laget möter Chinese Taipei, Argentina samt USA1 på BBO.
Wrang-Sylvan vilar I morgonmatchen.

Veteranlaget möter USA1, Israel på BBO och Indien. Morath-Bjerregård vilar i morgonmatchen.

Damerna möter England på BBO, Jordanien och Kina på BBO.
Rimstedt-Övelius ska enligt plan vila morgonmatchen, men det kan bli ändring där om Pia har en dålig natt och fortfarande känner sig sjuk.

Heja Sverige