Micke rapporterar 1 - Öppna EM i Montecatini har börjat

Igår gick startskottet för Öppna EM i Montecatini, Italien. Toscana tar emot bridgespelare från världens alla hörn under dryga två veckor och bjuder i alla fall inledningsvis på fantastiskt väder. Det är eller mindre vindstilla, kring 30 grader varmt och knallblå himmel.

Upplägget i Öppna EM är som brukligt, första veckan mixed lag och mixed par för att sedan under vecka två övergå till damer, par, seniorer par och lag enligt samma upplägg.

Igår startade Öppna Mixed lag, hela 114 lag kom till start vilket är en ökning med nästan 30 jag från Tromsö där tävlingarna spelades förra gången det begav sig. Vi har flera lag med svenskar inblandade och några går det riktigt bra för.

Med tre matcher kvar av kvalet ligger lag Rosenthal med Upmark-Michielsen på tredje plats. På sjätte plats återfinns Ida Grönkvist som spelar i lag Wilson. Jessica Larsson spelar med Geir Helgemo i Helgeness och återfinns på 15e plats. De 16 första lagen går till slutspel där KO matcher väntar. Närmast jagande lag, 21:a, med svenskt deltagande är engelska de Botton där Kathrine Bertheau spelar. Se den officiella resultatsidan för fullständiga resultat. Där kan man även återfinna bulletiner och lite annat smått och gott.

I övrigt förefaller det som om ”tältet” som man spelar i fungerar utmärkt. De har ju monterat in en gigantisk A/C anläggning som i varje fall efter två dagar fungerat utmärkt och sett till att man har ett behagligt klimat under spelet.

Återkommer lite då och då med rapporter och bilder, kanske även en giv eller två om det händer nått intressant.

Läs alla Micke rapporterar | Läs alla nyheter från Öppna EM