Sollefteå bridgeklubb 2016

En sammanfattning av året som gått.

Nedan följer en sammanfattning för 2016 vad klubben med sina medlemmar har presterat och deltagit i inom klubben samt ute i distriktet och på svenskt mästerskap i Örebro.

Sammanfattningsvis kan vi konstatera att våra medlemmar har varit mest representerade av samtliga klubbar i distriktet och har även haft ett antal mycket goda resultat med sig hem.

Antalet betalande medlemmar 2016 har varit 71 stycken.
Totalt antal kvälls- och dag tävlingar som klubben har arrangerat är 99 stycken samt ett antal Silvertävlingar både egna samt som stöd till Backe klubben.

Distriktsmästerskap I Ångermanland som våra medlemmar i klubben har deltagit i 2016 och placerat sig kan ni se nedan. Har endast tagit med de som placerat sig på medaljplats även om många fler har gjort bra resultat.

Veteran DM 8 par Sollefteå hade 4,5 par med, Anders Eriksson – Rolf Byström en 1:a, Bo Gullefors – Hans Norling 2:a och 3:e platsen tog Kerstin Bäck – Lena Voergaard.

DAM DM 10 par Sollefteå hade 5 par med, Kerstin Bäck – Ingrid Flemström/Olows en 3:e plats

Lag DM 4 lag Sollefteå hade 1 lag med som blev 3:a, Ann Lidfors, Jerry Mähler, Hans Norling och Bo Gullefors.

Mixed DM 16 par Sollefteå hade 8 par med.

Öppet Par DM 25 par Sollefteå hade 8 par med, Ann Lidfors – Jerry Mähler 2:a plats.

RTC DM 20 spelare deltog varav Sollefteå hade 6 stycken med, Ann Lidfors 2:a och Kerstin Wallin 3:e plats.

Övriga silvertävlingar i distriktet kan ni se här.

Backe mixed 19 par Sollefteå hade 6 par med.
Skogssilver 20 par Sollefteå hade 8 par med, Ann Lidfors – Jerry Mähler en 1:a plats
Örnträffen 28 par Sollefteå hade 1 par med.
Härnöträffen 21 par Sollefteå hade 5 par med.
Silverlaxen 21 par Sollefteå hade 12 par med, Ann Lidfors – Jerry Mähler en 1:a plats
Backespadern 24 par Sollefteå hade 6 par med.
Nygammalt 21 par Sollefteå hade 12 par med, Martha Carlsson – Vivianne Wernblom 1:a och Kerstin Wallin – Lars Hedström 3:e plats.
Ruternålen 15 par Sollefteå hade 5 par med, Martin Leggett – Philip Alton 1:a

Div 4 5 lag Sollefteå hade 3 lag med, Vann gjorde Sollefteå Ann Lidfors, Jerry Mähler, Hans Norling och Bo Gullefors. Tvåa blev Sollefteå med Anders Eriksson, P-H Sundelin, Rolf Byström och Torsten Viktorin

Svenskt mästerskap

Öppet Par SM började med ett kval med 170 par och här placerade sig Ann Lidfors och Jerry Mähler på 69 plats på 51,6 %, Marja Ritzen och Torsten Viktorin på en 158:e plats på 42,5 %. Inget av paren tog sig till finalen för att lyckas med det hade det krävts 52,0 %.

Mixed SM inget par från vår klubb deltog.

Veteran SM Hans Norling och Bo Gullefors placerade sig 32 på 47,6 % i finalen av 52 deltagande par.

DAM SM Sofie Mähler och Ann Lidfors placerade sig 43 på 46.1 % i finalen av 52 deltagande par.

Egna tävlingar

• En nysatsning på KM med heldagstävling lockade 12 par och vanns av Ann Lidfors och Jerry Mähler

• För första gången provade klubben på att genomföra ett sommar rally Deltagarantalet kom upp i 51 spelare. Sommar rally 9 deltävlingar vanns av Jerry Mähler med Ann Lidfors på 2:a plats och Bo Gullefors på 3:e plats.

• Lagtävlingen pågår för 4:e året i följd med 10 lag.

Avslutningen våren 2016 kan ni se nedan:

Säsong 3 Scratch (spelas utan hcp)

1. Lag Hans Norling, Rolf Byström, P-H Sundelin, Anders Eriksson och Bo Gullefors
  2. Lag Ann Lidfors, Jerry Mähler, Elin Eriksson och Jimmie Nilsson
  3. Lag Nisse Östman, P-A Lindström, Ewa Molin, Ulf Eriksson, Leif Sundström och Roland Eriksson.

Säsong 3 Hcp beräkning

1. Lag Ann Lidfors, Jerry Mähler, Elin Eriksson och Jimmie Nilsson
  3. Lag Peter Nilsson, Leif Svensson, Martin Leggett, Philip Alton och Annika Mähler.

Ställning i klubben
Nedan finns de tio med flest mästarpoäng i klubben till dags datum.