Elitserien - Dag för dag 2

Medan övriga lag slår varandra huller om buller tuffar Harplinge helt oberört på. Avståndet ned till tvåan är nu 19,5 VP.

Det ser ut som Harplinge kommer att ta hem guldet medan efterföljande Norrorts på andra och Lavec på tredje plats har första tjing på övriga medaljer. 10 VP längre ned i listan har vi Björken, Zmrzlina och Everfresh som har vissa chanser att lägga sig i medaljstriden.

Inom golfen benämner man lördagen ”moving day”, det vill säga ska man flytta upp i resultatlistan ska det ske på lördagen. Björken och Zmrzlina var de främsta flyttarna under de två första matcherna på lördagen då de gav sig goda chanser till silver eller brons. Däremot gick det strävt för båda lagen i sista matchens första halvlek så det krävs nog en dos moving day även på söndagen.

Som nämndes i ingressen slog lagen varandra lite huller om buller. 34-32-35-32-34 blev dagens VP-fördelning för de fem högst placerade lagen, vilket gjorde att placeringen efter lördagen var densamma som efter fredagen med undantag för Everfresh som föll som en sten genom den jämna topp-kvintetten (Harplinge ej inräknad).

Resultatlista efter halva rond 10

Harplinge
Rimstedt x4, Eriksson, Michielsen, Wortel
Norrorts Bridge
Wademark, Selberg, Grönkvist, Gullberg, Eliasson, Ramquist, Lagerman
BK Lavec
Fredin, de Knijff, Andersson, Probert, Wirgren, Bennet

Kuriosa: I mitten av andra halvlek i match 9 hade fältet delats upp i fyra delar i en tabell som i alla fall jag aldrig har skådat förr:

  • Harplinge, 129 VP
  • 5 lag mellan 100 och 105
  • 5 lag mellan 72 och 77
  • Ett lag på 62 VP

Visa alla nyheter   |   Visa alla Dag för dag   |   Visa alla Matchens giv