Uppstart med covid-19 säkerhet

Uppstart med covid-19 säkerhet

Vi har fått in svar från ca 90 medlemmar. Drygt 45 vill börja spela direkt och ett drygt tjugotal har svarat kanske/tveksam. Ett tjugotal säger nej till spel tills vidare.

Första tävlingen blir onsdagen den 15 juli. Det blir en tävling med föranmälan och med maximum 20 par. Vi fortsätter med ytterligare två onsdagar under juli månad. Tävlingarna ligger upplagda på hemsidan.

Det här gäller:
* Samtliga bord är försedda med bordskryss av plexiglas. Rör inte vid dessa!
* Egna budlådor till samtliga.
* En uppsättning brickor till varje bord.
* Caféet är stängt. Inget av klubbens porslin får användas.
* Egen lättare förtäring får tas med.
* Ta med egen handsprit för att kunna sprita händerna mellan varje rond.
* TL har mandat att avvisa spelare om spelaren uppvisar förkylningssymtom eller inte följer gällande regler. Enligt Svenska Bridgeförbundet skall även rapportering till disciplinnämnden göras vid svårare överträdelse.

Det personliga ansvaret innebär:
* Rätta sig efter samtliga uppmaningar från TL.
* TL kommer att dirigera placering och byten.
* Ingen får springa runt i lokalen!
* Hålla avstånd, minst 1,5 meter.
* God handhygien.
* Sprita händerna mellan varje rond.
* Aldrig besöka klubben om du är sjuk.
* Under minst 2 veckor avstå från kontakt och besök på bridgeklubb, om man varit i kontakt med personer som är eller kan misstänkas vara smittbärare.

Under förutsättning att ovanstående regler följs har Smittskyddet i VG Regionen tillstyrkt att vi genomför bridgespel. Se svar från Smittskyddet på hemsidan.

Vi har ont om tillgängliga tävlingsledare. Trots detta kommer vi att ha en reserv vid varje tävling ifall ordinarie tävlingsledare blir sjuk på tävlingsdagen.

Om du själv är anmäld att spela och insjuknar på tävlingsdagen måste du avanmäla dig!
Detta är ett oinskränkt krav. Du försätter inte din partner i kläm utan är ansvarstagande mot din partner och övriga kamrater som är anmälda.

Om tävlingen blir fulltecknad vill vi att ni anmäler er ändå! Ni står då som reserver och vi kan ringa er vid avanmälan. Se till att du har rätt telefonnummer registrerat på hemsidan.

Tävlingen kommer att vara öppen för klubbens A-medlemmar tills vidare.

Hälsningar
Lerums Bridgeklubb/Styrelsen